Naša preporuka

Top 3 čokoladne poslastice: Ovo je tajna najukusnijih kolača! (RECEPTI)

Baš svaki put uspevaju

Recepti
10:16h Autor:
Top 3 čokoladne poslastice: Ovo je tajna najukusnijih kolača! (RECEPTI)
Foto: Promo

Kada poželimo nešto slatko, nekako se gotovo instinktivno okrećemo čokoladnim poslasticama. Pri izboru recepta uvek će presuditi tri stvari - brzina pripreme, fenomenalan ukus, kao i to da li nam se čini da će kolač ili torta uspeti.

Pošto niko ne želi da troši ni vreme ni novac na nešto što neće uspeti, potrebno je samo da pratite jedno pravilo i poslastica će vam sigurno ispasti savršena baš svaki put - koristite kvalitetne sastojke!

Sastojci lošijeg kvaliteta će se i te kako odraziti na ukus vaše poslastice i teksturu fila ili glazure, koja će biti bezukusna, puna grudvica... Ako za poslasticu koju spremate koristite kvalitetnu čokoladu i dobru glazuru, ne postoji šansa da vam kolač ne uspe, a sve njene prednosti osetiće se u očaravajućoj punoći ukusa.

A sada prelazimo na najslađi deo - odabir najlepše čokoladne poslastice!

U potrazi za najboljim receptima pronašli smo najčokoladniji sajt, prepun fenomenalnih čokoladnih recepata za torte, keksiće, kolače, rolate, video recepata sa detaljnom pripremom, a tu je i zanimljiv blog gde vas čeka puno slatkih informacija!

Mi nismo mogli da se odlučimo za jednu, pa vam predstavljamo tri recepta koji za brze čokoladne poslastice koji su nas oduševili:

1. Posne višnja kuglice

Sastojci: 40 komada višanja, 100 grama Menaž čokolade, 200 g mlevenog petit keksa, 6 kašika likera od višnje, 1 Menaž glazura.

Detaljnu pripremu posnih višnja kuglica pogledajte OVDE!

foto: Promo

2. Menaž čokoladna fantazija

Sastojci za koru: 4 jajeta, 100 g šećera, 200 g margarina, 100 g Menaž čokolade, 4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, kora od pomorandže.

Sastojci za krem: 500 ml slatke pavlake, 200 g Menaž čokolade, 1 kašika šećera, Menaž glazura.

Detaljnu pripremu Menaž čokoladne fantazije pogledajte OVDE!

foto: Promo

3. Slatko slani čokoladni brauni

Sastojci: 225 g Menaž čokolade, 230 g putera, 120 g šećera, 4 jajeta, 2 kašičice vanila ekstrakta, pola kašičice soli, 165 g brašna.

Dodaci: 60g slanog pečenog kikirikija, 60 g slanih izmrvljenih štapića, 60 g kokica, Menaž glazura.

Detaljnu pripremu slatko slanih čokoladnih braunija pogledajte OVDE!

foto: Promo

Osim fenomenalnih recepata, na najčokoladnijem sajtu vas čeka i mnoštvo lepih nagrada, a sve detalje možete da pronađete OVDE!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs