Penasto zadovoljstvo

Originalna panakota: Najjednostavniji italijanski recept!

Ukusan poznati desert spreman je za svega 20 minuta

Trpeza 13.03.2019. - 11:48h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

6 listića želatina, 100 ml mleka, 80 g šećera, 600 ml slatke pavlake, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 šolja zaleđenih malina ili drugog voća po želji, 1/2 čaše šećera, 1 kašika vode

 

Priprema:

 

Stavite lisiće želatina u posudu sa hladnom vodom i potopite na par minuta.

 

Sipajte mleko i pavlaku u šerpu pa dodajte šećer i ekstrakt vanile.

 

Stavite na ringlu i zagrevajte uz neprestano mešanje. Pre nego što provri sklonite šporeta.

 

Izvadite želatin iz vode, procedite ga pa dodajte u skuvanu mešavinu pa umešajte dok se skroz ne rastopi.

 

Prespijte smesu u čaše ili modle pa stavite u frižider da se stegne. Kada je desert čvrst možete da ga prevrnete iz posude direktno na tanjir. Ako ne možete da ga izvadite potopite posudu u toplu vodu na kratko.

 

Za preliv od maline stavite ih u blender i usitnite. Procedite masu pa joj dodajte šećer i kašiku vode. Stavite da se kuva na srednjoj temperaturi. Kada provrdi mešajte dok se šećer ne rastopi pa sklonite sa vatre. 

 

Ohladite i prelijte preko kolača.

 

Prijatno!

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...