Nezaboravno

Punjeni kiseli kupus: Starinski ukus koji osvaja! (RECEPT)

Neobičan ručak od punjenog kiselog kupusa ostaviće vas bez daha

Trpeza 11.03.2019. - 08:51h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 1 glavica kiselog kupusa; 1 glavica crnog luka; 300-400 gr mlevenog mešanog mesa; aleve paprike; ljute tucane paprike; mlevenog bibera; 1 kašičica brašna; 1 jaje; soli; ulja; lovorov list; 200 gr suvih rebara; 50 gr pirinča.

 

Priprema: Na ulju propržiti sitno seckan crni luk dodati kašičicu aleve paprike i tucane ljute paprike, mlevenog bibera, soli, pirinča opranog sve izmešati i to dodati u mleveno meso koje pržimo sa lukom.

 

5 jela za post na vodi: Duša se puni, struk se tanji! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Dodamo jaje i sve dobro izmešamo. Kupusu izvadino sredinu i u tu sredinu stavimo mleveno meso i pokrijemo listovima kupusa. Glavicu možemo okrenuti na dole, a i ne moramo.

 

U 200 -300 ml. vode dodati kašičicu brašna i malo aleve paprike kao i ulja i prelijemo kupus. Sa strane poređati suva rebra i ubacili lovorov list.

 

Dodati još malo vode po želji poklopiti i staviti u rernu na 250 stepeni C i krčkati sat i po. Kao prilog može krompir pire ili pečen krompir.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Riznica ukusa i zdravlja na tanjiru: Ovaj potaž od cvekle će vas raspametiti! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...