Isprobajte što pre

Savršen krompir po receptu Džejmija Olivera: Trik za pečenje koji ćete stalno koristiti! (VIDEO)

Savršeni pečeni krompiri imaju hrskavu koricu i mekanu sredinu. Da bi postigao takav rezultat, Džejmi Oliver već godinama usavršava recept za taj kulinarski klasik

Recepti
Autor:
Savršen krompir po receptu Džejmija Olivera: Trik za pečenje koji ćete stalno koristiti! (VIDEO)
Foto: Profimedia

U pripremi jela slavni britanski šef najčešće koristi vrstu engleskog krompira – Maris Piper. On veruje da će krompir biti bolji ako ga prvo stavite da se kuva u slanoj i vrućoj vodu na desetak minuta. Komade oceđenog i delimično ohlađenog krompira potom stavlja u pleh za pečenje koji je prethodno premazao ekstra devičanskim maslinovim uljem, maslacem ili pačjom masti. Pritom valja znati da će vam pačja mast zagarantovati najveću hrskavost. U pleh stavlja uvek samo jedan sloj krompira kako bi se ravnomerno ispekli pa ih dobro posoli i pobiberi.

Krompire stavlja da se peku u zagrejanu rarnu na 190 stepeni oko 30 minuta dok ne dobiju lepu zlatnu koricu. Potom krompire vadi iz rerne, a gnječilicom za pire nežno stiska površinu pečenih zlatnih komadića kako bi ih ujednačio. Tek onda dodaje začinsko bilje. Obično nacepka nešto ruzmarina, začini ga uljem i sirćetom te doda nekoliko čenova belog luka. Tu mešavinu prelije preko napola pečenih krompira pa ih ponovo stavi u rernu na još 25 do 30 minuta dok se ne ispeku do kraja.

Pileći bujon: Otkrili smo tajni dodatak najukusnijih jela slavnog kuvara - Džejmija Olivera! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs