ovde sigurno grešite

5 grešaka koje vas koštaju savršenog ukusa: Kada pravite testeninu, nikako ne radite ovo!

Kako biste napravili testeninu fantastičnog ukusa, nemojte ponavljati ove greške i verujte, trud će se isplatiti

Trpeza 04.02.2019. - 17:35h Autor: Stil/Finirecepti.Net.hr
Foto: Shutterstock

Odlučili ste da pripremite komplikovano, ali jako fino jelo s testeninom, stoga glavni sastojak mora biti savršen!

 

To pre svega znači skuvati testeninu koja će biti svilenkasto glatka i savršene teksture. 

 

Lonac za kuvanje nije dovoljno veliki


Manji lonac za kuvanje znači da ćete koristiti manje vode koja će brže prokuvati pa će i jelo biti brže pripremljeno.

 

Međutim, testenini treba puno vode i prostora kako bi se ravnomerno skuvala. Ako je natrpate u manji lonac najverovatnije ćete dobiti polu-kuvane, lepljive testenine.

 

Zašto ne treba da bacate vodu u kojoj se kuvala testenina: Pravo tečno zlato!

foto: Shutterstock

Ne solite vodu u kojoj se kuva testenina


Sigurno ne biste pekli piletinu ili dinstali povrće bez soli, stoga ni testeninu ne treba tretirati drugačije.

 

Dodavanje soli u vodu za kuvanje omogućiće da testenina upije malo soli (bez brige, neće upiti svu količinu) što će poboljšati njen ukus.


Dodajete ulje u vodu za kuvanje


Naravno, dodavanje ulja vodi za kuvanje sprečiće da se komadi testenine međusobno zalepe,međutim ovaj trik zapravo pomaže.

 

 Testenina mora biti barem malo lepljiva kako bi se sos mogao zadržati na njoj. U suprotnom vaše jelo neće biti naročito ukusno.

 

Držite se uputstva s pakovanja


Vrijeme kuhanja koje piše na pakovanju testenine je broj koji bi trebalo otprilike da pratite, ali nemojte slepo da ga se držite.

 

Ako želite da testenina bude mekana kuvajte je nekoliko minuta duže.

 

Ispirate testeninu nakon kuvanja


Kada sveže skuvanu testeninu stavite pod mlaz vode, lepljivi skrob koji se ispustio kuvanjem jednostavno će se isprati. Zbog toga se vaš fini sos neće zalepiti na testeninu na pravi način – umesto toga sveže skuvanu testeninu odmah ubacite u sos.

 

Testenina u kremastom sosu od oraha: Italijanski specijalitet koji nikog ne ostavlja ravnodušnim! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.