Novi dokumentarac otkriva

Toma Kruza i Džona Travoltu sajentolozi drže kao taoce: Ucenjuju ih otkrivanjem tajni!

Situacija je, posebno za njih dvojicu, vrlo komplikovana unutar ozloglašene crkve
Šuška se
15:06h Autor:
Toma Kruza i Džona Travoltu sajentolozi drže kao taoce: Ucenjuju ih otkrivanjem tajni!
Foto: AP

Film o sajentologiji "Going Clear" prikazaće se na HBO-u 29. marta, ali i pre nego što je ugledalo svetlost dana, ovo ostvarenje je pokrenuo neviđenu lavinu otkrivanja tajni zloglasne crkve. Jedna od njih odnosi se na dva najslavnija člana - Džona Travoltu i Toma Kruza.

Zbog činjenice da sajentološka crkva svoju moć zasniva na regrutovanju slavnih osoba, Kruz i Travolta su unutar te zajednice poput "bogova". Crkva je upravo zbog njih primila mnogo novih članova, a zauzvrat, zvezdama su poklanjali luksuzne poklone, poput hangara za avione i limuzina.

Džon Travolta spopadao koleginice: Bizarno ponašanje glumca na dodeli Oskara! (FOTO)

Iako je teško poverovati da ni jedan, ni drugi nikada nisu pokušali da odu iz crkve niti su izjavili bilo šta protiv nje, situacija je, posebno za njih dvojicu, vrlo komplikovana, naslućuje HBO-ov film "Going Clear" reditelja Aleksa Gibnija.

Naime, Gibni smatra da je na glumcima ogromna odgovornost i da je vreme da istupe u javnost i priznaju šta se događa unutar te organizacije, koja broji 500.000 članova, a vredi preko 1.2 milijarde dolara.

Ko ljubi Toma Kruza: Na tajanstvenoj večeri sa dve raskošne holivudske lepotice! (FOTO)

Film i istoimena knjiga na kojoj je baziran, odaju razlog zbog kojeg Travolta i Kruz neće tako skoro da izađu iz sajentologije. Naime, crkva im preti otkrivanjem njihovih najvećih i najintimnijih tajni koje su skupljali tokom godina. Članovi svoje tajne otkrivaju na sajenotloškim auditima, što je u njihovoj crkvi poput ispovesti.

Stvar je još teža za Kruza, koji već ima iskustva sa "udaljavanjem" od crkve i to u vreme kada je počinjao vezu s Nikol Kidman 1998. godine. Kasnije, sajentolozi su njihovu decu počeli da okreću protiv svoje majke pa su, na kraju krajeva, i uzrokovali razvod slavnog para.

Otkriveno: Šta je potrebno da postanete supruga Toma Kruza!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs