Zanimljiva otkrića

Žene i seks: 12 neverovatnih činjenica koje vas mogu iznenaditi!

Da žene mogu da zatrudne i pet do osam dana nakon seksa, kao i da ih sedenje na stolici može uzbuditi, samo su neke od interesantnih otkrića naučnika u proteklim dekadama
Škola sexa 18.01.2014. - 19:30h Autor: cosmopolitan.rs
Foto: Shutterstock

Vilijam Masters i Virdžinija Džonson, pioniri seks istraživanja, ponovo su u centru interesovanja zahvaljujući novoj seriji Masters of Sex. Oni su još pedesetih i šezdesetih godina došli do brojnih zanimljivih otkrića koja su promenila način na koji ljudi posmatraju seks, a naročito žensku seksualnost. Od tada je, međutim, otkriveno još mnogo toga, a neki fakti bi možda čak i njih zaprepastili! Izdvajamo najzanimljivije činjenice o ženama i seksu koje su naučnici shvatili u proteklim dekadama, piše Cosmopolitan.rs.

 

1. Mesečeve mene utiču na plodnost
Nekada davno, žene su menstruaciju imale tokom mladog Meseca, a ovulaciju za vreme punog Meseca (kada ima više svetla), tvrdi se u jednom istraživanju. Danas, više ne živimo u skladu sa prirodom i nije nam potreban Mesec da nas osvetli jer imamo lampe i kompjuterske monitore, pa biološki ritam žena više nema veze sa ovim prirodnim ciklusom.

 

2. Žene mogu da zatrudne i pet do osam dana posle seksa

Studije su pokazale da sperma može da preživi u cervikalnoj sluzi i do osam dana posle odnosa i mirno sačeka da jajašce bude spremno za oplodnju. Zaboravite, dakle, na ono – nisu plodni dani, ne moram da brinem!

 

3. Nošenje štikli može negativno da utiče na orgazam
Određene cipele imaju isti nagib kao onaj koji zauzima materica za vreme orgazma. Štikle stvaraju kontrakcije u materici što može da utiče na kontrakcije za vreme orgazma – tako što će ih oslabiti.

 

4. Orgazmi nas čine kreativnijima
Istraživanja su pokazala da orgazmi žene mogu učiniti samopouzdanijima, produktivnijima i kreativnijima. Ipak, pitanje je šta je tu uzrok, a šta posledica, jer je moguće da kreativne žene jednostavno doživljavaju jače orgazme.

 

5. Pilule mogu smanjiti libido
Hormonska kontracepcija ima psihološke nuspojave. Negativan efekat može da se nastavi i po prestanku korišćenja pilule, tvrde neki naučnici. Radi se o tome da im partner može postati manje privlačan, jer biohemijska kompatibilnost više nije ista, bez dodatnih hormona.

 

6. Sedenje na stolici može da uzbudi žene

Nervi analnog otvora koji su pod pritiskom kada sedite utiču na stimulišu tkivo koje deluje na uzbuđenje (vaginu, klitoris, anus…). Sedenje na određen način, na neke žene može delovati vrlo stimulativno.

 

7. … Ali to im može i pokvariti orgazme
Sedenje tokom većeg dela dana opušta mišiće vagine koji pomažu da doživite snažan orgazam. Rešenje u ovom slučaju su Kegelove vežbe.

 

8. Žene imaju tri glavne erogene zone
To su klitoris, G tačka i grlić materice, koji mnogi ne percipraju kao osetljivu tačku koja pruža mogućnost za uživanje. Neki, takođe tvrde da se ovom spisku slobodno može dodati i četvrta tačka - bradavice.

 

9. U svakoj vagini su drugačije raspoređeni nervni završeci
Naravno, svesni smo toga da je svaka žena jedinstvena i drugačija, a to važi i za svaku vaginu. Imajući to u vidu, jasno je da će svima prijati drugačije metode za postizanje orgazma.

 

10. Pulsiranje tokom orgazma ima svoju funkciju

Ono služi da bi se povećale šanse da sperma stigne do svoje ključne destinacije. Ligamenti koji se prostiru duž vagine, pomeraju matericu napred i nazad tokom orgazma, tako da cerviks dobije priliku da prikupi što veću količinu spreme, ne bi li se povećala šansa za začeće.

 

11. Više vlažnosti dovodi do snažnijeg orgazma
Budući da se telo sastoji uglavnom od tečnosti, sposobnost da se luči više vlažnosti omogućava bolji i jači orgazam.

 

12. Sve žene mogu da dožive orgazam
Gotovo da ne postoji žena kojoj je ovo uskraćeno. Sve mi imamo urođeni mehanizam za postizanje orgazama, a problem je samo tome što ne zna svako kako da ga upotrebi!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...