Saveti parovima za bolji seks

Rasplamsajte strast u krevetu

Prema istraživanju sprovedenom u Americi, kojim je obuhvaćeno 3.000 odraslih ljudi, došlo se do podataka da parovi i te kako žele avanturu između čaršava - monogamija nije sinonim za monotoniju u krevetu.
Škola sexa
01:32h
Foto: Shutterstock

Američki stručnjak dr Kerner i tim Good in bed sproveli su istraživanje kojim su obuhvatili 3.000 ispitanika (odraslih osoba). Pomenutom studijom došli do sledećih podataka:

 

1. Korišćenje lubrikanata u toku seksa preferira 80,1%

 

2. Izgovaranje prljavih reči tokom seksa ili predigre voli 68, 9%

 

3. Uključivanje seks pomagala u toku intimnog odnosa praktikuje 61, 3%

 

4. Seks na nesvakidašnjem mestu, gde mogu biti uhvaćeni na delu uzbuđuje 60, 7%

 

5. Međusobno deljenje i poveravanje seksualnih fantazija čini samo 56, 4%

 

U ranije sprovedenom istraživanju dr Kerner je došao do podatka da skoro 50 odsto parova smatra da bi isprobavanje novih stvari u krevetu rasplamsalo strasti i razbilo rutinu u spavaćoj sobi. To ih je podstaklo da izvrše novo istraživanje na temu koje bi to nove stvari uzdrmale stare čaršave.

 

Recite NE monotoniji

 

Ukoliko ste smatrali da je seks u dugogodišnjoj vez ili braku sinonim za monotoniju, niste sasvim u pravu. Studije su pokazale da što ste duže u takvoj vezi veće su šanse da počnete sa praktikovanjem novih igara u krevetu. Sa bliskošću dolazi i poverenje, te ne čudi da monogamija donosi mnogobrojne avanture.

 

Začinite odnos

 

Ukoliko mislite da je vašoj vezi potrebno osveženje, vreme je za otvoren razgovor sa partnerom. Iako se čini zastrašujuće da vaše skrivene želje naglas izgovorite, istraživanje pokazuje da će vaš partner više nego pozitivno reagovati na sugestije. Začinjavanje seksualnog života jednostavnije je nego što se misli. Dovoljno je da upotrebite maštu, promenite prostoriju, isprobate drugačiji veš ili uključite igračke.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...