Podiže samopouzdanje

Prednosti jutarnjeg seksa: Evo šta se dešava u vašem telu ukoliko imate odnos čim ustanete!

Nakon višesatnog odmora, klitoris je osetljiviji i odlično reaguje na stimulaciju

Škola sexa 28.06.2018. - 15:56h Autor: brides.com
Foto: Profimedia

Seks ubrzava cirkulaciju, smanjuje krvni pritisak, ublažava glavobolju, podiže samopouzdanje, poboljšava san, jača imunitet i troši kalorije. Pitate se zašto bi trebalo da praktikujemo seks baš u jutarnjim satima?

 

1. Poboljšanje odnosa

 

Pre svega, seks definitivno zbližava ljude. S obzirom na to da seks popravlja raspoloženje, zamislite samo kako bi bilo lepo započeti dan pozitivnim vibracijama! Osim toga, od jutra ćete imati srećne uspomene o kojima ćete moći da razmišljate ostatak dana.

 

2. Smanjena anksioznost

 

Endorfini i drugi „dobri“ hormoni, poput oksitocina i dopamina, podstiču cirkulaciju, smiruju misli i ublažavaju lučenje kortizola. Kortizol je „loš“ hormon koji se izlučuje u stresnim situacijama i čest je uzročnik mnogih bolesti.

 

Usuđujete li se da probate? Poza 77 je fantastična! U njoj ćete oboje maksimalno uživatu!

foto: Shutterstock

3. Intenzivniji orgazmi

 

Nakon višesatnog odmora, klitoris je osetljiviji i odlično reaguje na stimulaciju. Kada kažemo „odlično reaguje“, mislimo na mogućnost postizanja intenzivnijih, ali i višestrukih orgazama.

 

4. Bolja koncentracija

 

Orgazam smanjuje nivo kortizola, smiruje um i popravlja koncentraciju. Seks može da ima isto dejstvo kao i jutarnja meditacija, samo što ćete uz seks potrošiti još više kalorija!

 

5. Ubrzavanje metabolizma

 

Tokom noći, metabolizam se usporava i ujutro je takav još neko vreme. Najbolji način za pokretanje metabolizma je umereno jutarnje vežbanje ili... jutarnji seks!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...