Česti krivci

Nemate želju za seksom? Možda su ovo uzroci!

Zapušen nos, krvarenje desni, problemi sa štitnom žlezdom i brojni lekovi samo su neke od stvari koje ubijaju seksualni život
Škola sexa
01:32h
Foto: Shutterstock

Primetili ste da vaš seksualni život nije kao ranije i da seksa ima sve manje. Za to niste krivi ni vi, a ni vaš partner, već stvari koje ubijaju seksualni nagon.

 

1. Hladna stopala kod žena sprečavaju doživljavanje orgazma, pa je bitno da vam za vreme seksa ne budu hladna stopala.

 

2. Brojni lekovi utiču na slabljenje libida. Kontracepcijske pilule često izazivaju smanjenje libida, ali i antidepresivi, lekovi protiv opadanja kose i lekovi za povišen krvni pritisak.

 

3. Krvarenje desni kod muškarca smanjuje želju za seksom. To se lako može sprečiti redovnom higijenom koncem za zube i masiranjem desni.

 

4. Većina ljudi koja pati od problema sa štitnom žlezdom nema želje za seksom, jer zbog neravnoteže hormona dolazi do smanjena energije.

 

5. Redovno ispijanje alkoholnih pića utiče na slabljenje seksualne želje, jer ometa postizanje orgazma.

 

6. Ukoliko muškarac pati od hronične i neizlečene upale prostate nema želju za seksom.

 

7. Jako je bitno da održavate zdravu telesnu težinu, jer nakupljene masne naslage oko struka i gojaznost smanjuju želju za seksom, ne samo zbog toga što se osećate nelagodno, već i zbog toga što utiče na smanjenje energije.

 

8. Zapušen nos ima veliki uticaj na libido. To što vam je zapušen nos znači da vam je oslabljeno čulo mirisa, a samim tim je i smanjena želja za seksom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...