Sve što bi trebalo da znate

G tačka: Skrivena riznica seksualnog zadovoljstva

Izvor ženskog seksualnog užitka, G tačka, prestala je da bude mit. Otkrivamo odgovore na najčešća pitanja o njoj, a podsećamo i na postojanje A tačke
Škola sexa
17:18h
G tačka: Skrivena riznica seksualnog zadovoljstva
Foto: Shutterstock

G tačka je direktno povezana sa delom mozga zaduženim za užitak. Ime je dobila po prvom slovu imena naučnika -Grafenberg, koji je pronašao malo i izuzetno osetljivo područje unutar vagine koje kod žena može izazvati vrlo snažne reakcije zadovoljstva.

Šta je G tačka i kako funkcioniše?G tačka je malo sunđerasto tkivo koje se nalazi 5 do 8 centimetara unutar vagine i to na prednjoj strani njenog gornjeg zida. Direktno je povezana sa delom mozga zaduženim za ugođaj. Dakle, kada nakon stimulacije dođe do orgazma, užitak je vrlo snažan.Kako je stimulisati?G tačka reaguje isključivo na pritisak, ne na dodir, tako da pozu treba pažljivo odabrati. Ovo je ujedno i razlog zašto mnoge žene, ali i muškarci vrlo teško pronalaze svoju G tačku. Kada žena nije uzbuđena teže ju je pronaći. Kod muškaraca Iako ne postoji u pravom smislu reči, G tačkom se smatra prostata jer stimulisanje tog područja može dovesti do pojačane reakcije.Šta je A tačka? O ovom području se počelo pisati 90-ih godina. Takozvana Anterior Fornix erogena zona je osetljivo tkivo na kraju vagine, ispred vrata maternice. Stimulacija tog mesta dovodi do ubrzanog i obilnog vlaženja vagine, čak i kod žena koje su slabije osetljive na seksualne dodire.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs