Koje su velike vruće laži

5 najvećih zabluda o seksu u koje svi veruju

Trajanje seksa određuje njegov kvalitet, muškarci znaju kada žena doživi orgazam, a odlična vatra u krevetu je garancija za uspešnu vezu. Vreme je da srušite neistine, kojima ste se do sada vodili
Ljubav
13:36h
5 najvećih zabluda o seksu u koje svi veruju
Foto: Shutterstock

Kupovina seksi veša je obavezan deo dobre erotske predstave i glavni preduslov za nezaboravnu noć sa partnerom. Ali, ovo je samo jedna od 5 zabluda, koje morate srušiti.

1. Muškarci mogu da pročitaju da li je žena doživela orgazam

Muškarci misle kako znakovi poput crvenog osipa na vratu i grudima, plitko disanje i grčenje tela mogu da otkriju da li je žena u seksu dostigla vrhunac. Međutim, istina je da oni to nikako ne mogu da znaju.

Da biste bili potpuno sigurni da li je vaša partnerka dostigla vrhunac potrebne su stotine mernih uređaja za aktivnosti u mozga. Preostaje vam samo da joj verujete na reč, objašnjava seksualna terapeutkinja Trejsi Koks.

2. Izazovno rublje garantuje super seks

Ono može da začini ljubavni život, međutim ma kako izazovno rublje bilo, neće rešiti neke dublje probleme. “Kupovina haltera i kožnih kostima može probuditi maštu, ali to nije rešenje za svaki seksualni problem para, već samo recept za kratkotrajno razbijanje rutine” ističe Koks.

3. Razgovori o seksu ubiće spontanost

Dok je sve u redu, parovi će rado razgovarati o seksu. Međutim, istraživanja su pokazala da više od 90 odsto njih prestaju da komuniciraju, jer se uplaše da ne uvrede partnera ili da sami ne ispadnu glupi i nesigurni.“Svaki par se povremeno susreće sa problemima u krevetu, a oni koji su međusobno iskreni pre će rešiti probleme ako budu o njima razgovarali”, kaže Koks.

4. Trajanje seksa – najmanje 20 minuta

Opterećivanje vremenom može ubiti spontanost. Recept za dobar seksualni život je raznolikost, tako da je sve poželjno – od seksa na brzaka do maratonskog seksa.

“Dok je nekima dovoljno dva minuta, drugima neće biti dosta ni 40, a treći neće ni doživeti orgazam, tako da je merenje vremena u seksu glupa ideja.”

5. Odličan seks – odlična veza

Koks kaže da je strastveni seks najčešći prijatelj nestabilnih i turbulentnih veza. Naravno da je dobar seksualni život nužan preduslov dobre veze, ali seks ne može da ocenjuje kakva je veza. Mnogi ljudi pogrešno misle da im je neko suđen, jer sa njim imaju fantastičan seks, ali nisu svesni da će se pokvariti kada veza krene prema kraju.

“Najbolji seks je onaj koji ispunjava i nakon godinu, dve i pet, a ne kratkotrajna strast s nekim koga se trudimo da osvojimo”, zaključuje Koks.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs