Više akcije manje bolova

Seks za bolje zdravlje

Od bolje cirkulacije do mlađe i mekše kože - seks nije samo uživanje već i lek
Ljubav
20:12h
Seks za bolje zdravlje
Foto: StilBook / Privatna Arhiva

Jeste li znali da redovni seks lekovito deluje na naše zdravlje, pomlađuje nas i produžuje nam život? Drugim rečima, svaki novi orgazam jača naš organizam, osigurava nam dugovečnost i čini nas zadovoljnijima. Nije reč o pukom naklapanju već o činjenicama koje su potvrdili naučnici na osnovu svojih temeljnih istraživanja.

1. Prirodni analgetik i antidepresivPoznato je da se tokom seksualnog odnosa oslobađa endorfin, tzv. hormon sreće. On deluje kao prirodni analgetik pa je zaslužan za ublažavanje bolova. Ali, to nije sve, jer endorfin izaziva i osećaj euforije i smanjuje tegobe. Znači, više seksa – manje bolova i lošeg raspoloženja.

2. Ublažava menstrualne tegobe

Mišići koji se aktiviraju prilikom orgazma pomažu čak i kod smanjivanja predmenstrualnih i menstrualnih tegoba, a stručnjaci tvrde da seksom možemo uspešno da se borimo i protiv inkontinencije uzrokovane stresom.

3. Poboljšava cirkulaciju i rad srca

Telesna aktivnost tokom odnosa poboljšava cirkulaciju, a to znači i bolji rad srca. Takođe, seks nam reguliše i san pa izgledamo svežije i odmornije.

4. Pomlađuje kožuPoznato je kako aktivan polni odnos pojačava proizvodnju hormona rasta što sprečava isušivanje kože koja postaje mekša i gipkija. Zato ćete uz redovan seks naprosto blistati i izgledati mlađe.

5. Jača imunitetTakođe, seks pojačava imunitet našeg organizma i čuva nas od prehlada i gripa. Ukoliko ne želite da kijate i pijete antibiotike i razne lekove, radije se sa svojim partnerom preventivno prepustite užicima "seksualne terapije".

6. Pospješuje vitkostJeste li znali da tokom polusatnog seksa telo može potrošiti i do 200 kalorija? Premda su u vrućim igrama u krevetu mišići dobro uposleni, rezultat zavisi od intenziteta i poza koje koristite. Ipak, nemojte otkazivati svoje mesečno članstvo u fitnes klubu. Neka vaše burne noći u spavaćoj sobi budu onaj slatki, dodatni utrošak kalorija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs