Više nije tabu tema

Top 10 fantastičnih činjenica o ženskoj masturbaciji

Bez obzira da li imate partnera ili ne, masturbacija je važan deo vašeg seksualnog užitka, jer upoznajete svoje telo, smanjujete napetost, a deluje i kao lek protiv bolova
Škola sexa 17.08.2013. - 15:37h Autor: dnevno.rs

Naravno da i žene masturbiraju. Ali, iako je masturbacija jedan potpuno zdrav deo seksualnosti, društvo je se često stidi i prikriva, pogotovo ženski deo populacije. Ipak, ovaj način komunikacije sa sobom, osim što je neverovatno zdrav za telo, istovremeno nam pomaže da istražujemo i bolje upoznamo isto. Osim onog krajnjeg užitka kome stremimo, masturbacija nam pomaže i kod nekih problema.

 

Otklanja bol

 

Orgazmi su zapravo prirodni i veoma dobri analgetici. Masturbacija vam može znatno olakšati period PMS-a, koji složićete se, može da bude veoma bolan i žestok. Tako da, kada sledeći put dobijete napad grčeva, umesto leka protiv bolova, pomozite sebi na drugi način.

 

I deca to rade

 

Masturbacija nije samo tinejdžerska navika i nije neuobičajeno da i manja deca pronalaze put do orgazma. Iako možda deluje čudno, ovo je apsolutno normalna pojava.

 

Ojačava imuni sistem

 

Ne samo da pomaže u raspoloženju i vraća osmeh na lice, već vam i jača organizam. Tokom letnjeg perioda, žene češće imaju problema sa gljivičnim oboljenjima, a ovo  vam pomaže da postanete otpornije na dosadne infekcije. Neka istraživanja su pokazala da je masturbacija odlična preventiva za endometriouzu.

 

Singl devojke masturbiraju ređe od onih koje imaju partnera

 

Iako na prvi pogled deluje potpuno neverovatno, ali orgazmi zapravo izazivaju zavisnost! Iz tog razloga ljudi koji redovno vode ljubav, imaju češću potrebu za orgazmima, a kad partner nije tu, onda se morate snaći same, zar ne?

 

Lek za nesanicu

 

Postoji li lepši način da se uspavate od dobrog, dugog orgazma? Verovatno ne, pa zato, sledeći put kada legnete a san nikako neće da dođe, dozovite ga same, na kreativniji način.

 

Većina mitova o masturbaciji, nije ni blizu istini

 

Da li ste čuli da masturbacija može da dovede do slepila, oslabi imunitet, ugrozi šanse za začeće i oslabi libido? Zaboravite na to! Ništa od toga nije tačno! Ova rekreacija nema apsolutno nikakve loše posledice po zdravlje.

 

Ponekad masturbacija može da dovede do infekcije

 

Ovo se može dogoditi ukoliko vaša vagina dođe u kontakt sa pljuvačkom. Predostrožnosti radi, koristite lubrikant.

 

Žene mogu doživeti orgazam bez dodirivanja

 

Aposolutno tačno! Za razliku od muškaraca, žene su u velikoj prednosti jer mogu da dosegnu vrhunac i bez fizičkog dodira. Naravno, potrebna je vežba, ali dovoljno erotskim slikovitim mislima, žene to mogu da postignu.

 


Poboljšava seks!

 

Od svih mitova, onaj da masturbacija može da uništi seksualni život, je ubedljivo najgori. Naprotiv, samozadovoljavanje pomaže da bolje upoznate sebe i da pronađete najbolji put do svog velikog O. Pomaže vam da izgradite samopouzdanje, a to će vam itekako pomoći u seksualnom životu.

 

Otklanja stres

 

Opušta, umiruje i tera depresiju. Ne, ovo nije opis najnovijeg anidepresiva farmaceutske kompanije, već ono što uvek možete da imate kod sebe – masturbacija! Nervozni ste zbog novog posla? Svađa sa prijateljicom? Šef ponovo kritikuje vaš rad? Ništa što solo seks ne može da reši!

 

Ovo je dovoljno razloga da vas ubedi da masturbacija nije ništa neobično/ružno/nezdravo, već interesantan prirodni način seksualne komunikacije sa samim sobom. Zato, uz partnera ili bez njega,  bacite se na posao i namamite instant osmeh za samo par minuta.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...