Upoznajte svoje telo

Vagina tokom seksa: Da li znate šta se sve dešava tamo dole?

Kada muškarcu nešto seksi padne na pamet, on dobije erekciju. A ono što se dešava među nogama nežnijeg pola, nije baš toliko očigledno, ali je jednako fascinantno
Škola sexa
12:44h Autor:
Vagina tokom seksa: Da li znate šta se sve dešava tamo dole?
Foto: Shutterstock

Kada muškarcu nešto seksi padne na pamet, on dobije erekciju. A ono što se dešava među nogama nežnijeg pola, nije baš toliko očigledno, ali je jednako fascinantno, piše Cosmopolitan.rs.

1. One sekunde kada vaš mozak nasluti seksi akciju, vaši krvni sudovi počinju da se šire i šalju dodatne količine krvi dole južno. Ubrzana cirkulacija uvećava tkivo vulve, a podstiče i vlažnost vagine – prirodni lubrikant koje se sastoji od proteina i aminokiselina. Hiljade nervnih završetaka koji se nalaze u vagini počinju da se pale u iščekivanju dodira!

OVDE pročitajte odgovore na 5 seksi pitanja - da li se vagina širi zbog previše seksa.

2. Tkivo klitorisa otiče i ukrućuje se. Da, u pitanju je nešto potut mini erekcije. Kada ste baš uzbuđeni, klitoris može da se uveća i tri puta. A potrebno mu je neko vreme posle seksa da se vrati u prvobitno stanje, što zapravo znači da posle jednog orgazma, možete odmah da se bacite na sledeći!

Vagine imaju isceljujuću moć - od njihovim bakterija moguće je napraviti antibiotike. OVDE pročitajte više o tome.

3. Grlić materice postaje mekši i zapravo, ako se stimuliše ovaj deo ili okolni nervi, to može da pošalje prilično prijatne signale u vaš mozak.

4. Kod oko 10 odsto žena, kontrakcije mišića pelvisa tokom orgazma mogu da izvuku nekoliko kapljica tečnosti, koja zapravo potiče iz uretre. Ali ne brinite, to ne znači da je ženska ejakulacija mokraća. Ova tečnost se sastoji od elemenata koji su vrlo slični onima u spermi. Sve su šanse da će vaš dragi biti oduševljen ako vam se to dogodi!

Ojačajte vaginalni i mokraćni otvor, povećajte seksualno uzbuđenje - OVDE saznajte kako da radite Kegelove vežbe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs