Da li znate na njih

Najveće zablude o ženskom orgazmu: Ako ne možete da ga postignete tokom seksa, nešto nije u redu!

Oko 70 odsto žena ne postiže redovno orgazam tokom seksa. Uglavnom to zavisi od toga koliko je žena uzbuđena. Ako žena nije uzbuđena i nije zainteresovana za seks niti za orgazam, vrlo je verovatno da orgazam neće postići
Škola sexa
03:36h Autor:
Najveće zablude o ženskom orgazmu: Ako ne možete da ga postignete tokom seksa, nešto nije u redu!
Foto: Shutterstock

Ako ste se ikad pitali šta se događa s orgazmom i zašto ga je nekada moguće postići, a ponekad ne - niste jedini. Kako biste što bolje razumeli taj fenomen, donosimo vam neke najveće zablude kad je ženski orgazam u pitanju.

1. zabluda: Žene ne mogu da postignu orgazam tokom analnog seksa

Istina: "Neke žene postignu orgazam tokom analnog seksa, a mnogi veruju da to mogu samo muškarci zbog seksualne osetljivosti prostate. Međutim, analna penetracija uzrokuje veliku senzaciju - to je jedna od najintenzivnije ispunjavajućih seksualnih aktivnosti i ako uživate u tome, jer ne uživaju svi, onda definitivno možete da postignete orgazam", objašnjava stručnjak Kerol Kvin.

OVDE saznajte koji period je idealan za najsnažniji ženski orgazam.

Veliki razlog zbog kojeg žene ne žele analni seks je taj što mnogi muškarci u tome nisu dobri. "Mnogi muškarci ne znaju šta rade i kako bi to trebalo da rade, a to ženama uzrokuje bol. Nespretan analni seks i te kako može da bude bolan. Zato zapamtite da su opuštenost, lubrikanti i komunikacija najvažniji ako to želite da uradite kako treba", savetuje Kvin.

2. zabluda: Ako ne možete da postignete orgazam prilikom seksa, nešto s vama nije u redu

Istina: "To je netačno", tvrdi Kerol. "Oko 70 odsto žena ne postiže redovno orgazam tokom seksa. Uglavnom to zavisi od toga koliko je žena uzbuđena. Ako žena nije uzbuđena i nije zainteresovana za seks niti za orgazam, vrlo je verovatno da orgazam neće postići. Nažalost, mnogim ženama takav seks je uobičajen. Nisu dovoljno uzbuđene, a partner se ne trudi da im pomogne u tome", objašnjava Kerol.

Kako izgleda kraći put do ženskog orgazma saznajte OVDE.

3. zabluda: Žene nakon orgazma nisu pospane

Istina: "Neke žene i muškarci se nakon orgazma osećaju energično, a neke žene i muškarci nakon orgazma zaspu. Postoji razlog zašto neke žene masturbiraju kako bi lakše zaspale i to je to", tvrdi ovaj stručnjak.

4. zabluda: Žene nakon orgazma uvek žele da se maze

Istina: "Neke žene nakon orgazma osećaju vrućinu i ne žele da ih partner uopšte dira nakon seksa. Neke žele da se grle i ljube. To nema veze s polovima, već sa pojedincima", kaže Kerol.

OVDE saznajte zašto je muškarcima važan ženski orgazam.

5. zabluda: Žene ne mogu da postignu orgazam tokom seksa na brzaka jer im za orgazam treba više vremena

Istina: "Žene koje se teško uzbude i kojima treba duže vreme da bi postigle orgazam verovatno neće da postignu orgazam tokom seksa na brzaka. Ali to ne važi sa sve žene. Ako je žena jako uzbuđena i privlači je seks na brzaka, verovatno će brzo postići orgazam", objašnjava stručnjak.

6. zabluda: Višestruki orgazmi se ne događaju

Istina: "Višestruki orgazmi su vrlo stvarni, ali nije ih iskusila svaka žena. Možda oko 15 odsto žena može tokom odnosa da postigne više orgazama, a koliko, to zavisi od stupnja uzbuđenosti i trajanja seksa", tvrdi Kerol.

Kako da dovedete ženu do vrhunca saznajte OVDE.

7. zabluda: Ženska ejakulacija ne postoji

Istina: "Neke žene ejakuliraju, ali većina njih ne. Ta tečnost dolazi iz G-tačke, takozvane ženske prostate. To se ređe događa tokom seksa, a češće prilikom masturbiranja ili korišćenja igračaka za seks", kaže Kvin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs