Probajte i vi

Ne zadovoljavajte se prosekom: 8 jednostavnih načina da seksualni život učinite sjajnim!

Praksa je sve, a to može da znači vežbanje sa sobom, ali i saznanje šta partneru čini zadovoljstvo. Ukoliko dopustite seksu da bude zabavno intiman, možete da ga dovedete na potpuno novi nivo. Bitno je da se dobro zabavljate
Škola sexa
02:30h Autor:
Foto: Shutterstock

Kaže se da je seks kao pica, i kada je loš - dobar je. Ali čak i kada je nešto dobro ne znači da ne možete da ga poboljšate, piše Cosmopolitan.rs.

 

Praksa je sve, a to može da znači vežbanje sa sobom, ali i saznanje šta partneru čini zadovoljstvo. Ukoliko dopustite seksu da bude zabavno intiman, možete da ga dovedete na potpuno novi nivo. Bitno je da se dobro zabavljate.

 

OVDE pročitajte 2 istine i 4 laži o seksu - penis je najbolji alat za postizanje orgazma kod žena!

 

1. Vežba ga čini savršenim

 

"Kada želite da učinite vaš seksualni život boljim je kao da trenirate tenis - morate da imate odgovarajuću odeću, cipele i opremu, da naučite neke vežbe tehnike, da uđete u igru i da vežbate. A morate da imate i cilj. Da biste bili sjajni u krevetu, morate da učinite istu stvar", rekla je doktorka Alis Keli Džouns.

 

2. Masturbacija

 

Masturbacija unapređuje vaš seksualni život sa nekim drugim jer na taj način učite šta vam odgovara, a šta ne. Ali osim toga, osećate se slobodnije, jer ste upoznati sa sopstvenom seksualnošću.

 

Jača imunitet, oslobađa od bola, sprečava rak i podmlađuje - OVDE pročitajte 8 razloga za redovan orgazam!

 

3. Prestanite da budete nesigurni

 

Mala tajna: Jedna od stvari koje vas automatski čini boljom u krevetu je otvorenost ka seksu i misao o njemu kao nečem zabavnom.

 

"Dozvolite sebi da uživate, čak i kada poza nije baš najsjajnija. Prestanite da mislite kako izgledate tokom nje i ne trudite se da izgledate "savršeno" tokom seksualnog čina. Vaši pokreti u krevetu treba da budu u skladu sa onim kako se osećate, a ne sa opterećenjem kako izgledate", izjavio je Laurel Haus. "On ne misli o tome da li vi imate celulit, kakve su vam grudi ili da li bi vam noge izgledale mršavije pod drugim uglom. On je srećan kao pacov u fabrici sira jer ima golu devojku u krevetu."

 

Ne dozvolite da on vidi da se osećate neprijatno u vašoj koži, jer je to obostrani turn down, toga ste svesne i same.

 

4. Ne budite statični

 

Iako znate da trenutna poza neće da vas dovede do vrhunca, vi možete da uživate. Ukus kada je reč o seks pozama se razlikuje od osobe do osobe, zbog toga zgrabite ono što želite!

 

"Postoji uvreženo mišljenje kako žene koje dobro izgledaju misle da ne moraju da se trude u krevetu, pa jednostavno ne rade ništa, a očekuju sve, dok su one devojke koje nisu toliko zgodne, sjajne u njemu. I obe uglavnom imaju za cilj istog tipa. Razmislite o tome", rekao je Haus.

 

OVDE saznajte koje 4 stvari svaki muškarac želi - treća garantuje odličan seks!

 

5. Budite vlasnica sopstvenog orgazma

 

Ne pretpostavljate da vaš partner unapred zna tačno kako da vam pruži vrhunsko zadovoljstvo. To ne znači da treba da ga odglumite, a da kod kuće same završite stvar, već da aktivno učestvujete u instrukcijama koje će vam oboma značiti. Pobrinite se da mu pomognete da vas dovede do orgazma, recite šta vam prija, ispričajte svoju fantaziju ili predložite uvođenje igračaka u krevet. Svakom dobrom pilotu je potreban kopilot za uspešne letove.

 

6. Stavite vaše zadovoljstvo na prvo mesto

 

A to ne znači da ne treba da vas interesuje partnerovo. Svakako je važno imati muškarca kome će vaše zadovoljstvo biti veoma bitno, a žene ponekad to umeju da zanemare. Zbog evolucijskog dizajna, ženski nivoi estrogena i proestrogena ih čine mnogo brižnijim prema zadovoljstvu drugih pre nego sopstvenog. To je ono što održava porodicu na okupu. U spavaćoj sobi, međutim, to može biti problem.

 

OVDE saznajte da li se vagina sužava zbog nedostatka seksa - u 2 slučaja ona menja oblik i veličinu!

 

"Žene često umeju da ulože više energije da zadovolje partnera pre nego što se uvere da su njihove seksualne namere na istim nivoima. One mnogo lakše mogu da budu ometene dnevnim aktivnostima i stvarima koje treba da urade. Ovo vodi ka kraćem periodu trajanja seksa, manje predigre i možda čak osećaj krivice što je za njihovo zadovoljstvo potrebno više vremena i truda da bi ostvarile vrhunac", rekla je Medlin Kastelanos, specijalizivani psihijatar za seksualne disfunkcije.

 

7. Izgled

 

Kada je reć o seksu, entuzijazam je sve. A kako možete da budete entuzijastični kada niste zadovoljni kako vaše telo izgleda?

 

"Svi imaju tendenciju da budu nezadovoljni svojim telom, ali zbog toga što mi sami imamo mikro fokus prema problematičnim delovima tela, ne znači da ih ima i partner. Prebacite fokus na uživanje" rekla je Sani Megatoron, voditeljka emisije Sex with Sunny Megatron.

 

8. Komunicirajte

 

Imajte otvoren odnos sa partnerom o seksualnom životu koji vodite, nemojte probleme rešavati sa drugaricama.

 

"Ne kažem da treba da im držite lekciju, ali recite ono što imate da kažete. Nemojte biti nesigurni i nervozni zbog toga, ukoliko imate dovoljno godina, trebalo bi da budete dovoljno zreli da možete otvoreno da razgovarate o seksu. Nemojte da naređujete i nipodaštavate, samo budite iskren i zabavan vodič", naglasio je Haus.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...