Otkriveno

7 najvećih zabluda o analnom seksu!

Seksolog i bračni savetnik Kat Van Kirk dotakla se nekih najvećih zabluda o analnom seksu i otkrila šta je istina, a šta ne
Škola sexa
01:10h Autor:
7 najvećih zabluda o analnom seksu!
Foto: Shutterstock

Dok neke žene priznaju da uživaju u analnom seksu, mnogima je on još uvek tabu tema i to verovatno zato što veruju u neke od najvećih zabluda u vezi sa njim. Seksolog i bračni savetnik Kat Van Kirk dotakla se nekih najvećih zabluda o analnom seksu i otkrila šta je istina, a šta ne.

Zabluda 1: BolećeIstina: Analni seks ne mora da boli. Ali, često ga početnici praktikuju na pogrešan način. Mnoge žene su priznale da im je analni seks priuštio neverovatno zadovoljstvo, a neke su rekle i da su doživele orgazam. Ako par analnom seksu pristupi na pravilan način, što uključuje puno lubrikanta, opuštenost, nežnost i bez žurbe, bol ne bi morao da bude uključen.

Zabluda: Ako je jednom bolelo, uvek će boleti

Istina: Pokušali ste analni seks, ali bolelo je i rekli ste da nikad više nećete eksperimentisati? Ne morate da se odreknete nečega zbog jednog negativnog iskustva. Većina negativnih iskustava dogodi se upravo zbog toga što neko ne sledi smernice. Dakle, samo polako, bez žurbe i obavezno koristite lubrikant. Ima i jedan mali trik koji vam može pomoći da se opustite - stimulišite klitoris.

Zabluda: Samo "lake žene" praktikuju analni seksIstina: Verovatno ste čuli da samo devojke "lakog" morala upražnjavaju analni seks. Ali, razna istraživanja su pokazala da analni seks žele da isprobaju mnogi heteroseksualni parovi. U pitanju je prirodna znatiželja o vlastitom telu i različitim vrstama užitaka.

OVDE pogledajte koji deo tela najviše uzbuđuje muškarce.

Zabluda: Analni seks može da spasi seksualni život paraIstina: Ima muškaraca kojima je analni seks vrhunac seksualnog užitka i dali bi sve da njihova partnerka na to pristane. Žene koje pristaju na to samo jer veruju da će im to spasiti vezu, definitivno neće uživati u analnom seksu. Teško da će analni seks nekome spasiti vezu, očigledno je u pitanju par koji ima puno veće probleme.

Zabluda: Ne treba koristiti prezervativ tokom analnog seksa

Istina: Mnogi misle da ne treba koristiti prezervativ tokom analnog seksa jer ne postoji rizik od neželjene trudnoće. Pogrešno! Većina polno prenosivih bolesti prenosi se putem anusa (klamidija, gonoreja, HIV).

OVDE pogledajte četiri najčešće greške prilikom upotrebe prezervativa.

Zabluda: Analni seks može da uzrokuje oštećenjaIstina: Upražnjavanje bilo koje vrste seksa na pogrešan način može da uzrokuje oštećenja. Ako je vagina žene suva, a par ne koristi lubrikant, može da dođe do povrede prilikom seksa. Isto može da se dogodi i prilikom analnog seksa, ako se ne praktikuje na ispravan način. Lubrikant je obavezan!

Zabluda: Anus će se raširitiIstina: Baš kao što mnogi veruju da se vagina raširi nakon porođaja, što je zabluda, tako i mnogi misle da se i anus raširi nakon upražnjavanja analnog seksa. To se ne događa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs