Naučite kako

Vodite ljubav, a ne rat: Uskladite seksualne potrebe!

On bi seks na brzaka, vi biste polako, on bi da isplanira sve pojedinosti vi volite iznenađenja... Nije vreme za raspravu, nađite zlatnu sredinu
Škola sexa
14:18h Autor:
Vodite ljubav, a ne rat: Uskladite seksualne potrebe!
Foto: Shutterstcok

Sećate se scene: vi ste jedva dočekali da se posle opuštajuće kupke ušuškate u krevet i lagano nastavite da čitate zanimljivu knjigu, ali, u međuvremenu, vaš partner je isplanirao nešto sasvim drugo. Odjednom, umesto knjige u kojoj je napokon počeo rasplet događaja, iznad vas se pojavila silueta koju biste, bez obzira koliko vam je draga, u tom trenutku voleli da vidite na drugom mestu.

Ovo je vrlo prepoznatljiva situacija kod mnogih žena kojima nije jasno odakle muškarcima želja za seksom tako iznenada, bez najave. Bar neke male. I… gde se ona kupuje? Realnost je surova: ne prodaje se. Postoje ipak načini da se sinhronizujete sa partnerom kada je seks u pitanju. Jer, seks bi uvek trebalo da bude povod za uživanje. Evo nekih primera neslaganja:

Romantičar vs. ranoranilac

I pre nego što ujutru protrlja oči, stvori mu se želja za seksom. Vi, sa druge strane, pratite svoju jutarnju rutinu. Čim se oglasi alarm, vi ste na nogama, spremni za početak dana. Zato, svaki prekid ustaljenog tempa, pa makar to bio i jedan spontani "seks na brzaka", za vas može biti nevoljna radnja.

Sinhronizacija:

Mnogi muškarci prirodno su spremni za jutarnju „akciju“ zbog povišenog nivoa testosterona. Ali, ako biste vi u 7 sati ujutru pre skakali iz padobrana, zapitajte ga kako nije do sada naučio na greškama, pošto bi trebalo da je poprilično načitan. Ako je njemu baš stalo do jutarnjeg seksa, navijte sat dvadesetak minuta ranije. Tako ćete moći da uživate bez prevelike brige o protoku vremena.

Noćna ptica vs. spavalica

Kada se svetla ugase, vi ste tako spremni da se nađete u njegovom zagrljaju, ali je on obično umoran i zaspi i pre nego što shvati koliko ste ga željni.

Sinhronizacija:

Vrlo jednostavno. Odvucite ga u krevet ranije od uobičajenog. Ne čekajte da se požali koliko je umoran. U ovom slučaju vam nije potreban „konj“ koji je „potkovan“ erotikom, ali pastuv svakako jeste.

Gospodin „Sada i odmah“ vs. gospođa „Čekam idealan momenat“

On je spreman bilo gde i bilo kad. Vi, sa druge strane, volite da se „kockice sklope“. I da se u pozadini čuje neki dobar sentiš i mirišu lepe sveće.

Sinhronizacija:

Ukoliko vam je potrebno neko vreme da se opustite i „uđete“ u pravo raspoloženje, pa čak i ako to znači dvadesetominutno tuširanje ili isto toliko pričanje o samoj sebi, potrudite se da to lepo objasnite: „Kauboju, nema potrebe da me juriš lasom“. Najbolje je da mu ponudite da vam se priključi u ritualu spremanja. Eto, neka on izbare muzičku pozadinu.

Avanturista vs. konzervativac

Vaš partner svaki put želi da vas „začini“ nečim. Nekad je to seks na javnom mestu, nekad u automobilu, u kupatilu na žurki prijatelja… dok vi smatrate da je okrilje toplog doma (vašeg) nešto što ne treba menjati.

Sinhronizacija:

To što on želi malo više adrenalina ne čini ga seksualnim frikom, kao i da ste vi daleko od konfekcijskog shvatanja vrhunca. Ako vas plaši da budete uhvaćeni „na delu“, nađite se na sredini… Izaberite mesto gde sigurno nećete biti uhvaćeni.

Pre pranja sudova vs. posle pranja sudova

Tek što je večera gotova, on je spreman da vam pocepa odeću. Vi biste ipak sačekali da ubacite tanjire u mašinu za sudove i obučete seksi veš. Prosto, on kao pripadnik muškog roda to teško kapira.

Sinhronizacija:

Neka istraživanja pokazala su da se većina žena ne oseća seksepilno, odnosno nije im do seksa u neurednom okruženju. Prilično smo sigurni da spremanje stola uopšte nije seksi, ali ako je to preduslov da strast na kraju dobije priliku za pokazivanje, što da ne. Možete se „zaigrati“ već u kuhinji, ali na čistom stolu!

Bučni galamdžija vs. mirna maca

On se u krevetu ponaša kao sirovi porno glumac. Vi volite nežnost, maženje i jasnu emotivnu povezanost.

Sinhronizacija:

Ako vaš partner seksualnu intimnost podvodi kao fizički kontakt koji ima za cilj samo snažan orgazam, onda mu je potrebna edukacija. Pretpostavimo da mu je jasno da intenzivan seks ne znači i „fajt“ u krevetu. Ukoliko je položio tu vrstu dopunske nastave, sve ostale lekcije bi trebalo da budu lake. Ne sumnjamo u njegovu elokvenciju, ali vam sto posto ne treba mikrofonija od koje ne bole samo uši. Nacrtajte mu kako vi niste lutka za pražnjenje. I da vam se uopšte ne dopada izraz lica čoveka koji je do malopre hodao sa pajserom u ruci: „Dragi, ne ponašaj se kao pajser“.

Varijacije vs. rutina

Vi želite da probate nešto novo (možda da dodate seksualne igračke), ali se on drži standardnog seksa („Tim koji pobeđuje se ne menja“).

Sinhronizacija:

Vi jeste tim koji pobeđuje, ali ne treba da čekate poraz da biste ga nadogradili. Zajedno, napravite listu seks inovacija o kojima ste u nekom momentu maštali (neku laganu, ne treba vam eksel tabela). Ali bez cenzure. Stavite na nju i sve što ste ikada čuli, videli na TV-u. Onda je suzite na sve ono što mu ne bi bilo „toliko strašno“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs