Pazite šta želite

Maratonski seks samo zvuči zabavno: Može da bude vrlo iscrpljujuć i frustrirajuć!

Oko pet odsto muškaraca ima iskustva s odloženom ejakulacijom na redovnoj osnovi, što znači da im treba i do pola sata da ejakuliraju, ako uopšte i dožive to
Škola sexa
13:20h Autor:
Maratonski seks samo zvuči zabavno: Može da bude vrlo iscrpljujuć i frustrirajuć!
Foto: Shutterstock

Budite oprezni sa željama jer bi mogle da vam se i ostvare. Da, san svakog muškarca je da seks traje i traje. Maratonski seks je mnogima nedostižan, ali oko pet odsto njih ima iskustva s odloženom ejakulacijom na redovnoj osnovi, što znači da im treba i do pola sata da ejakuliraju, ako uopšte i dožive to.

Možda vam to zvuči zabavno, dok vam se ne dogodi pa shvatite da to može da bude poprilično iscrpljujuće i frustrirajuće.

Zbog čega sve seks trpi saznajte OVDE.

Zašto muškarac ne može da dostigne vrhunac

Verovatno se svaki muškarac našao u situaciji da ne može da ejakulira ili da mu treba mnogo vremena. Ali, ako se događa često, više je krivaca za to.

"Neki muškarci teško postižu orgazam tokom vaginalnog ili oralnog seksa. Ponekad je to zbog uobičajenih tehnika samozadovoljavanja, kao naprimer stimulacije rukom, a to pruža sasvim drugačiji osećaj od vaginalnog ili oralnog seksa", objašnjava Debi Herbenik, doktorka i naučnica.

"Hirurški zahvat na karlici, antidepresivi, povrede kičme i psihološki faktori poput intenzivnog straha od trudnoće, takođe mogu da budu uzrok tome što muškarac teško postiže orgazam", dodaje Herbenik.

OVDE saznajte kako da izbegnete seks blamove.

Kako se žena oseća tokom maratonskog seksa

To može čak da uzme danak u vezi.

"Istraživanja su pokazala da ženama treba više vremena da bi postigle orgazam. Ali, kad muškarac ne postigne orgazam, partnerka često to shvati lično i misli da je loša u krevetu. Kako biste joj olakšali, budite iskreni. Objasnite joj da ste taj problem imali i pre i da to nema veze s njom. To će da vas podstakne da otvoreno razgovarate o seksu i o onome ko šta voli u krevetu", savetuje ova doktorka.

Sa kojim seksualnim problemima se susreću svi parovi pročitajte OVDE.

Rešenje za zadovoljavajući seksualni život

Velika je mogućnost da se ženi neće svideti seks u trajanju od 30, 60 ili 90 minuta. Sasvim je u redu da se zaustavite i da pokušate nešto drugo.

"Oko 16 odsto žena teško doživi orgazam tokom vaginalnog seksa. Razgovarajte o tome da isprobate neke druge metode kako biste oboje mogli da uživate", savjetuje Debi.

"Može da vam posluži vibrator. A važno je i da posetite terapeuta. Dok prevremena ejakulacija može da se reši tehnikama masturbiranja, odložena ejakulacija je često psihološke prirode i treba joj posvetiti više pažnje", zaključuje Herbenik.

Koje su situacije u seksu o kojima se ne priča, a trebalo bi, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs