Naučnici zaključili

Izvor snažnog zadovoljstva: Veličina klitorisa utiče na orgazam!

Novo istraživanje je navodno pokazalo da žene koje imaju problem sa doživljavanjem orgazma obično imaju i manji klitoris
Škola sexa
03:40h Autor:
Izvor snažnog zadovoljstva: Veličina klitorisa utiče na orgazam!
Foto: Shutterstock

Izgleda da je ceo svet postao toliko opsednut veličinom, da se sve posmatra kroz ovaj pojam! Iako smo sigurni da se nijedna žena ne buni protiv velikog penisa, već smo toliko puta zaključili (i u praksi proverili) da seks može biti apsolutno fantastičan i sa omanjim. Žene su odlučile koja je idealna veličina penisa za potpuni doživljaj. Više o tome pročitajte OVDE. Ipak, veličina je i dalje tema broj jedan! I to ne samo kada su penisi u pitanju – sada se govori i o veličini klitorisa!

Novo istraživanje je navodno pokazalo da žene koje imaju problem sa doživljavanjem orgazma obično imaju i manji klitoris, pa su naučnici zaključili da veličina istog može da utiče na ženinu sposobnost da doživi orgazam!

Da li to znači da u manjem klitorisu nema istih onih 8000 neravnih završetaka kao u većem? Ili možda, da eventualnih 7.500 nervnih završetaka nisu dovoljni za uživanje?

Jesmo li zaboravili na emotivne faktore ili frajere koji čak i ne znaju gde se klitoris nalazi? Da, hajde da svalimo sve na veličinu! Ipak, doktorka Suzan Oukli iz klinike u Sinsinatiju, imala je razuman odgovor.

"Upravo je klitoris izvor snažnog zadovoljstva za žene. Iako se određena fizička svojstva ne mogu promeniti, razumevanje psihologije ženske seksualnosti može dati odgovore na brojna pitanja. I upravo bi to moglo da pomogne u lečenju seksualnih disfunkcija kod žena", objasnila je ona.

Savet – nemojte ni da pokušate da izmerite veličinu svog O dugmenceta, jer vam garantujemo da je broj milimetara krajnje zanemarljiv! Bolje se koncentrišete na otkrivanje poteza koji vam prijaju (sami, ili u paru) i pokušajte da se opustite – ali stvarno. Orgazam dolazi upravo onda kada prestanete nestrpljivo da ga iščekujete! Taj trenutak kada ste vi u zanosu, muškarci prosto obožavaju, a otkrili su i zašto. Pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs