Centimetri su bitni

Visina, ne veličina, je bitna: Žena se oseća zaštićenije sa višim muškarcem!

Žene se osećaju zaštićenije i ženstvenije sa višim muškarcem, dok muškarci vole skladnu figuru kod žena
Ljubav i zavođenje
03:02h Autor:
Visina, ne veličina, je bitna: Žena se oseća zaštićenije sa višim muškarcem!
Foto: Thinkstock

Dok bi više od 50 odsto žena instinktivno odbilo ideju o vezi sa muškarcem nižim od njih, samo 25 odsto muškaraca bi uradilo isto.

Slatko lice i skladna figura presudni su u proceni fizičkog izgleda žene, barem kada su u pitanju muškarci. Ipak, većina žena tvrdi da će im u proceni partnera njegova visina biti važnija od drugih faktora.

Deset razloga zašto muškarci nestaju iz vašeg života, više možete naći OVDE.

Naime, ženama je jako bitno da je muškarac viši od njih, a to lako može da bude kriterijum zbog kojeg će odustati od dalje veze.

Priznajte sebi da li ga volite srcem ili glavom, više možete naći OVDE.

„Teorija evolucijske psihologije nam govori da se ljudima sviđaju partneri koji su im slični, ali se čini da to nije dominantno pravilo u pogledu visine, posebno kod žena“, rekao je Majkl Emerson, jedan od vođa istraživanja.

Naučnici objašnjavaju da je ženama važno da muškarac bude viši kako bi podsvesno dobile osećaj da su zaštićene, zbog čega se osećaju ženstvenije. Upravo iz tih razloga većina žena odbija pomisao da bude sa muškarcem koji je niži od njih.

Upoznavanje preko interneta, na kakve sve mukarce možete da naiđete, više pročitajte OVDE.

Kod muškaraca ovo nije slučaj i ne opterećuju se visinom lepše polovine.

„Preferencije žena vezane za visinu rezultat su društvenih očekivanja i stereotipa. Tako je visina simbol snage i zaštite, a očekuje se da je to uloga muškarca u odnosu. Isto tako, u vezi u kojoj je žena viša muškarac nam izgleda potčinjeno“, zaključio je profesor sociologije, Džordž Jansi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs