Neverovatno

Sve tajne seksualne energije: Postoji niži i viši orgazam, on je najjače lično iskustvo!

Taoistički učitelj Mantak Chia kaže da je vođenje ljubavi isceljujuće zbog razmene životne energije, koja je jača od bilo kakvih lekova i biljaka
Škola sexa
10:40h Autor:
Sve tajne seksualne energije: Postoji niži i viši orgazam, on je najjače lično iskustvo!
Foto: Shutterstock

Od svih sila u čoveku, seksualna energija je najmoćnija i ogleda se ne samo u seksualnom odnosu. nego u svim našim aktivnostima, iako toga nismo svesni. Najmoćniji trenutak u seksualnom odnosu je orgazam, jer upravo tada seksualna energija doseže tačku najveće snage.

Prema verovanju drevnih taoističkih (kineskih), ali i tantričkih (indijskih) mudraca, ključ zdravlja, sreće i duhovnog rasta je u osvešćivanju, upravljanju i transformisanju te energije.

Zašto je muškarcima važan ženski orgazam, pročitajte OVDE.

Orgazam je energetsko ritmično pulsiranje koje kod prosečne osobe traje 8-10 sekundi. Najviše se oseća u genitalnom području, ali može se doživeti u celom telu, pogotovo ako savladamo osnove o kretanju energije za vreme seksa.

To je najjače lično iskustvo, nijedno drugo iskustvo nije toliko koncentrisano i snažno. Ne radi se samo o osećaju zadovoljstva; sva naša čula su pojačana, prestaju sve mentalne fluktuacije i živimo potpuno u sadašnjem trenutku.

Zašto je seksualna energija tako moćna?

Kako u svojoj knjizi "Taoist Secrets of Love" kaže taoistički učitelj Mantak Chia: "Vođenje ljubavi je jak isceljujući tonik jer uključuje razmenu životne energije koja je mnogo snažnija od bilo koje biljke ili leka".

Znate li da enterijer utiče na libido? Više saznajte OVDE!

Ta životna energija ima dva suprotna pola: ženski ili jin princip i muški ili jang princip. Važno je da naglasimo da jin i jang nipošto nisu dve zasebne energije, nego suprotni polovi iste, dve strane istog novčića koji nikad ne postoje zasebno, nego neprestano plešu i smenjuju se poput klatna koje se njiše tamo-amo.

U vođenju ljubavi partneri zapravo neprestano razmenjuju energiju. Budući da su muškarci i žene suprotnih polova, muški polni organ je pozitivno (jang), a ženski negativno nabijen (jin), odnosno ženski srčani centar je jang, a muški je jin.

Dakle, kad su u neposrednoj blizini, između njihovih suprotnih energetskih polova stvara se magnetno polje, što rezultira ekstatičkim seksualnim iskustvom. Kako u svojoj knjizi objašnjava Chia: "Još jedna metafora je zamisliti da su muškarac i žena na suprotnim stranama istog novčića. Tokom vođenja ljubavi, taj se novčić ubrzano kreće i te dve strane se spajaju u jednu".

Kakvi ste u seksu po vašem horoskopskom znaku, pročitajte OVDE!

Većina nas u zapadnom društvu poznaje ono što istočnjački mudraci nazivaju "nižim" orgazmom. Kod nižeg orgazma aktiviraju se samo neki organi i žlezde, a senzacije su najsnažnije na genitalnom području pa se zato naziva i genitalni ili spoljnji orgazam. Za vreme i nakon nižeg orgazma dolazi do velikog gubitka seksualne energije. Sva energija koju ste probudili za vreme seksa odlazi iz tela kroz genitalije.

Nasuprot tom nižem, postoji i viši orgazam koji se može postići tokom svesnog, kultivisanog vođenja ljubavi. Kod te vrste orgazma aktiviraju se svi unutrašnji organi i žlezde i senzacije se osećaju u celom telu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs