Korisni saveti

Teme o seksu: 8 razgovora koje bi svaki par trebalo da vodi

Postavljanje granica u krevetu, zaštita i seksualni problemi su samo su neke od teme o kojima bi parovi trebalo da vode brigu jer bi to moglo da im naruši odnos
Škola sexa
22:04h Autor:
Foto: Shutterstock

Razgovor o seksu je škakljiva tema koja na površinu izvlači niz neprijatnosti koje parovi radije guraju pod tepih umesto da ih reše.

 

Postavite granice

 

Prvo o čemu treba da popričate jesu granice, jer one pomažu da se oba partnera osećaju prijatno. Treba da raspravite kakve su vam želje u krevetu, šta želite da radite, a o čemu ne želite ni da razmišljate. Jednom kad se granice postave, smanjiće se pritisak, ali i rizik da ćete povrediti partnera ako odbijete neke od njegovih ideja u spavaćoj sobi.

 

Uskladite libido

 

U dugim vezama partneri mogu ponekad da postanu toliko komotni da to smeta njihovom seksualnom životu. Rutina zbog toga može da bude opasna za vezu, naročito ako se libida partnera ne slažu. To je teško uskladiti, ali nikako nije nemoguće. Ako jedna strana ima slabiju seksualnu želju, a druga jaču, u tim situacijama može da pomogne raspored. Odličan dodatak su igračke i igranje uloga, ali treba ih uvoditi postupno i bez ikakvog pritiska.

 

OVDE saznajte kako da probudite libido.

 

Seksualni problemi

 

Preuranjena ejakulacija, vaginalna suvoća i manjak akcije u sobi su delikatne situacije o kojima parovi treba da razgovaraju. Ovde treba da budete posebno pažljivi zato što je partner već jako osetljiv, pa čak i najmanja pogrešna reč može da uzrokuje burne reakcije. Treba da mu date do znanja da ste uz njega i da ćete to zajedničkim snagama da prebrodite. Njegovo samopouzdanje je već okrznuto, pa je bolje da krenete polako i da produžite vreme predigre.

 

Zaštita

 

O sigurnosti i korišćenju kontracepcije treba da raspravite pre prvog seksa. Virusne i bakterijske infekcije vrebaju, a tu je i rizik od neželjene trudnoće. Najbolje je da zajedničkim snagama odlučite koju ćete vrstu kontracepcije da koristite. Takođe, bitno je da o tome podjednako brinu i žena i muškarac. Podrazumevanje da će na to da pazi jedan odnosno drugi partner je put ka riskantnim situacijama.

 

Koje su 4 stvari o kojima muškarci misle pred prvi seks pročitajte OVDE.

 

Otvorena veza ili ne

 

Pre samog upuštanja u seks s partnerom treba da razgovarate o tome kakva je vaša veza. Žene se najčešće boje tog pitanja, pa podrazumevaju da se njihov partner viđa samo s njima, što može da uzrokuje niz neprijatnosti, tvrde bračni terapeuti. Bolje je da na samom početku odredite status veze.

 

Recite šta vas uzbuđuje

 

Partner ne zna uvek šta njegovu bolju polovinu uzbuđuje, a takve situacije nisu retke čak ni u dugim vezama. Ali tome je lako doskočiti i samo nemojte da zaboravite da partner ne zna da čita misli. Treba da mu jasno pokažete šta vas pali, a šta nikako ne želite. Recite mu i usmerite ga, od toga ćete oboje da profitirate. Već sledeći put on će da vas bez reči dovede do vrhunca.

 

Kako da izbegnete konflikte tokom seksa saznajte OVDE.

 

Izgovori za seks

 

Ne mogu danas, boli me glava - fraza je koju partneri koriste kako bi izbegli seks. Ali umesto izmotavanja bolje je da o tome porazgovarate. Stalno odbijanje će da povredi partnera, ali ne toliko ako mu jasno objasnite svoje razloge. U takvoj situaciji partneru treba da pojasnite kako "ne danas" ne znači i "ne zauvek". Time mu pokazujete da vas i dalje privlači, ali da trenutno imate i drugih briga koje vam jednostavno ne dopuštaju da u seksu uživate na pravi način.

 

OVDE pročitajte razloge zašto on nije raspoložen za seks.

 

Raspored za seks

 

Kvantitet je po pitanju seksa ponekad važniji od kvaliteta, tvrde bračni terapeuti. Gusti poslovni raspored i stres umanjuju seksualnu želju, ali dogovor o seksu može da je podigne. Čak i ako je seks prema rasporedu, on zbližava i samim tim podstiče veću želju za intimnošću.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...