Istraživanja

Večita dilema je rešena: Nije bitna dužina, bitna je širina muškog polnog organa!

Čak 60 odsto žena smatra da nije bitna veličina muškog polnog organa, dok one koje preferiraju seks za jedno veče više vole šire penise od dužih
Ljubav
13:10h Autor:
Večita dilema je rešena: Nije bitna dužina, bitna je širina muškog polnog organa!
Foto: Shutterstok

Studija o veličini penisa pokazala je da žene žele jednu stvar za seks na jedno veče, a drugu za duge veze. Kada je seks za jedno veče u pitanju, veličina je bitna, ali ne dužina penisa, već njegov obim, pokazala je studija.

Tokom istraživanja, 41 žena pogledala je i "ispipala" penis koji je napravljen pomoću 3D štampača. Modeli su bili plave boje i različitih veličina, od 10 cm dužine i obima 6.35 cm, do 21.5 cm dužine i obima 17.8 cm. Zatim je traženo od njih da izaberu jedan od 33 modela koji bi volele da ima njihov partner za jedno veče, i jedan koji bi volele da ima stalni partner.

Za kombinaciju na jedno veče žene su izabrale penis sa širim obimom, od onih koje su izabrale da bi volele da ima partner sa kojim su u ozbiljnoj vezi.

Ali, ne postoji razlika u dužini između ova dva tipa muškaraca - u oba slučaja, žene su birale penise dužine od oko 16.5 cm.

Vagina ima brojne nervne završetke koji su osetljivi na pritisak, a koji detektuju senzacije istezanja, pa ovi senzori mogu da budu precizno podešeni da otkriju varijacije u obimu penisa, smatraju istraživači. Penis sa većim obimom približava klitoris bliže vagini tokom seksa, što pomaže u postizanju orgazma, smatraju stručnjaci. S druge strane, duži penis može da dovede do bola u grliću materice, navela je Šenon Lung, voditeljka istraživanja.

Prethodna istraživanja u vezi sa tim da li je veličina penisa bitna imala su različite rezultate: studija iz 2012. koja je sprovedenana više od 300 žena je pokazala da njih 60 odsto smatra da im nije bitna veličina muškog polnog organa, ali one dame koje su češće doživljavale vaginalne orgazme su preferirale duže penise.

A prema jednoj prošlogodišnjoj studiji, veličina penisa zavisi od celokupne građe muškarca - kod krupnijih muškaraca je normalno da bude i veći penis.

Međutim, mnoge prethodne studije oslanjale su se na fotografije ili korišćenje termina kao što su mali, srednji i veliki za procenu ženskih preferencija, a ti opisi mogu da imaju različito značenje različitim ljudima.

Tokom ovog poslednjeg istraživanja su se prvi put koristili 3D modeli, koje su žene mogle fizički da osete. U drugom delu studije, svakoj ženi je dat jedan od modela penisa kojeg su mogle da proučavaju 30 sekundi. Nakon toga, upitane su da izaberu taj model među 33 drugih i to odmah ili nakon popunjavanja 10-minutnog upitnika.

Žene koje su popunjavale upitnike, ali one su uglavnom precenjivale veličinu penisa kojeg su prethodno pregledale, otkrilo je istraživanje, tako da bi ovo otkriće moglo da ohrabri ljude koji su samosvesni o njihovoj veličini muškosti.

"Ljudi koji razmišljaju o operaciji uvećanja penisa, trebalo bi da razmotre tu odluku, s obzirom na tendenciju žena da preteruju u oceni penisa kojeg su videle," zaključila je Lung.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs