Životna škola

Naučite kako da razgovarate sa svojim muškarcem, a da se ne pretvorite u nekoga ko zvoca!

Kako ga ne biste uplašili kada odlučite da ozbiljno porazgovarate sa njim, prvo pročitajte tekst i naučite kako da vas on zaista čuje
Ljubav i zavođenje
17:00h Autor:
Naučite kako da razgovarate sa svojim muškarcem, a da se ne pretvorite u nekoga ko zvoca!
Foto: Shutterstok

Citat koji u sebi ima i previše istine ovako glasi: "Muškarac će izneti smeće iz kuće - nema potrebe da ga žena na to podseća svakih 6 meseci". Istina je da muškarci i žene razmišljaju na različit način, komuniciraju potpuno drugačije, i čuju stvari drugačije. Zato se često događa da žena nešto kaže, a muškarac je uopšte ne "registruje".

Ako želite da vas vaš muškarac stvarno čuje, ovo su mali trikovi kojima ćete to postići.

Sednite pored njega

Kada pričamo o nečemu važnom, želimo da pričamo u "četiti oka", ali naučnici kažu da to uopšte nije pravi pristup kada je u pitanju razgovor sa muškarcem.

Oni taj način shvataju kao konfrontaciju, pa se povlače u sebe. Ako želite da razgovarate sa njim, a ne želite da se povuče, sedite pored njega i pričajte blago naslonjeni na njega, bez mnogo gledanja pravo u oči.

Tako će mu biti lakše, a veće su šanse da će poslušati nešto što mu govorite.

Ugaste TV

Žene i multitasking su dobri prijatelji. Muškarci i multitasking su najgori neprijatelji. Ako mu nešto pričate, a iza je upaljen televizor, zaboravite na bilo kakav razgovor. Dovoljno je da dva, tri puta baci oko na utakmicu i neće čuti ni jednu reč koju ste mu rekli.

Drži se činjenica

Muškarci slušaju i procesuiraju razgovor desnom, logičnom stranom mozga, što znači da iz razgovora izbacuju bilo kakve nepotrebne informacije. To znači da će, ako previše idete u detalje i komplikujete, on zaboraviti i bitno i nebitno, što znači da od razgovora neće biti puno koristi. Recite šta želite, kratko i jasno.

Recite šta mislite

Nemoj očekivati da će on iz govora vašeg tela znati da pročita što ste hteli da kažete, jer neće. Kažite tačno šta želite, tačno šta mislite, i budite sigurne da ste bile sasvim jasne. Oboje ćete biti zadovoljni ako tako postupite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs