Istraživanje

Dokazano: Žene mogu da dožive dve vrste orgazma!

Francuski ginekolozi koristili su sonografske uređaje kako bi izmerili promene u protoku krvi tokom spoljašnje i unutrašnje stimulacije
Škola sexa
16:52h Autor:
Dokazano: Žene mogu da dožive dve vrste orgazma!
Foto: Shutterstock

Više od jednog veka razni lekari sugerisali su u svojim knjigama kako su žene sposobne da dožive dve vrste orgazama - klitorisni i vaginalni. Razlozi zbog kojeg se oni razlikuju uzrokovali su brojne debate godinama.

Francuski ginekolozi Odile Buisson i Emmanuele A Jannini koristili su sonografske uređaje kako bi izmerili promene u protoku krvi tokom spoljašnje i unutrašnje stimulacije. Istraživači su otkrili da spoljna klitorisna stimulacija ne uključuje unutrašnji koren klitorisa, ali vaginalna stimulacija uključuje oba - unutrašnji koren i spoljašnji deo klitorisa, na osnovu čega se zaključuje da bi teorija o orgazmima mogla biti istinita.

Tokom testa, tri žene su bile priključene na sonografske mašine koje su vizualizovale pokrete u clitorourethrovaginalom kompleksnom sistemu klitorisnih nerava tokom obe stimulacije. Meren je protok krvi u području koristeći impulse poznate kao Doppler signali.

"Snimci su pokazali da postoji razlika između spoljne stimulacije i vaginalne penetracije jer prva ne uključuje, a druga uključuje ceo clitorourethrovaginalni kompleks. To pokazuje funkcionalne razlike koje zavise od tipa stimulacije", objasnili su istraživači.

A, šokantnu ispovest žene koja je imala trosatni orgazam i to više puta dnevno, pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs