Za više užitka

Kako do vaginalnog orgazma: Zabava je zagarantovana dok pokušavate!

Ako želite da nastavite sa istraživanjem svog tela i otkrivanjem novih užitaka, bacite se u pohod na famoznu G-tačku. Naravno, bez panike ako je ipak na kraju ne nađete
Škola sexa 30.03.2014. - 21:52h Autor: cosmopolitan.rs
Foto: Shutterstock

Retko koja žena će vam reći da može da doživi orgazam samo putem penetracije, ali baš kao i po pitanju čudovišta iz Loh Nesa, legenda o vaginalnom orgazmu istrajava, prenosi Cosmopolitan.rs.

 

I ne samo to – žene koje ga nisu otkrile, mogu početi da se osećaju kao da nešto sa njima nije u redu, a naročito onda kada im tip posle dva i po minuta jednoličnog prodiranja uputi ozbiljno pitanje: Zar nisi svršila?

 

Muškarci su opsednuti ovakvim načinom postizanja ženskog klimaksa iz nekoliko očiglednih razloga: porno filmovi, žele da misle o svom penisu kao neprikosnovenoj seks alatki, žele da stvari budu jednostavne, kao što su kod njih.

 

Koju vrstu seksa morate da isprobate sa partnerom saznajte OVDE.

 

 

S druge strane, žene bi mogle da postanu opsednute idejom o vaginalnom orgazmu, jer su čule od drugih (srećnih) žena da je u pitanju potpuno drugačiji, produbljeniji užitak od klitoralnog.

 

Bilo kako bilo, važno je razjasniti jednu stvar – dokle god uživate sve je u redu. Ipak, ako želite da nastavite sa istraživanjem svog tela i otkrivanjem novih užitaka, bacite se u pohod na famoznu G-tačku. Naravno, bez panike ako je ipak na kraju ne nađete.

 

Vaginalni orgazam iz stručnog ugla

 

"Vaginalni orgazam se ne događa bez neke vrste klitoralne stimulacije", kaže ekspert za seks dr Jan Kerner i dodaje:

 

"Orgazam može biti pojačan stimulacijom G-tačke, a isto tako klitoralni orgazam tokom penetracije, može da vam pruži utisak vaginalnog orgazma.“

 

Dakle, da li je u pitanju samo mit ili stvarno postoji?

 

„Ne želim da kažem da je mit, jer ga neke žene stvarno imaju. Ipak, dosta se retko dešava da žena uzme vibrator i doživi orgazam prostim prodiranjem“, kaže Kerner.

 

Dobar start, ako želite da pokušate, jeste da potražite svoju unutrašnju tačku zadovoljstva, poznatiju kao G-tačku. U istraživanju iz 2011. godine, urolog sa Jejla je došao do zaključka da je G-tačka, zapravo samo produžetak klitorisa.

 

Doktorka Emili Morze, seks ekspert sa Instituta za napredna istraživanja ljudske seksualnosti, kaže da Keglove vežbe zaista mogu mnogo da pomognu da produbite senzibilnost unutrašnjosti vagine. Kada su mišiće čvršći tamo dole, lakše je locirati G-tačku. Ona takođe predlaže i seks igračke koje su zakrivljene na vrhu, jer će lakše dopreti do mestašca koje tražite.

 

Najbolje poze za dostizanje vaginalnog orgazma

 

A kada je u pitanju istraživanje sa partnerom, Morze predlaže pozu otpozadi.

 

Ova poza je odlična za maksimalnu stimulaciju G-tačke. Ali je važno zauzeti pravi položaj. Njegov penis će stimulisati tačku ako stanete na "sve četiri" i izvijete leđa tako da vam glava i guza budu izbačeni, a stomak se približi podlozi. Neka vam ruke ostanu ispravljene i dospećete u takozvani "položaj krave", joga pozu, koja bi trebalo da vam osigura dobru stimulaciju G-tačke. Neka vas on uhvati za kukove i počne da prodire, a pokret penisa će sam voditi na dole, ka cilju.

 

Druga dobra poza je žena na vrhu.

 

Kada ste vi na njemu, imate kontrolu u svojim rukama i možete da odredite dubinu prodiranja, brzinu i ugao. Da biste pogodili G-tačku, trebalo bi da se nagnete unapred ili unazad (a možete i da kombinujete), eksperimentišući sa brzinom i pritiskom.

 

Koje tri Kama sutra poze garantuju nezaboravan užitak saznajte OVDE.

 

Na kraju krajeva, u kojoj god da ste pozi, neće smetati ni ako uključite stimulaciju klitorisa i time pojačate zadovoljstvo, kako god se zvao taj orgazam koji ćete na kraju postići!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...