Istraživanje

8 neverovatnih činjenica o ženskoj zadnjici!

Iako guza možda nije prvo što muškarci primete na ženi, ali svakako je deo tela koji uvek privlači poglede
Zanimljivosti
12:48h Autor:
8 neverovatnih činjenica o ženskoj zadnjici!
Foto: Thinkstock

Retko koji muškarac neće primetiti vlasnicu savršeno oblikovane i zategnute guze. Nesumnjivo, upravo je to deo tela koji uvek privlači poglede.

Volimo da dobijemo pohvaleOd svih delova tela za koje primaju pohvale, žene, ipak, najviše vole kada im neko pohvali zadnjicu, barem tako navodi The Men’s Health i Women’s Health Big Book of Sex, piše womenshealthmag.com.

Zdravo je imati veliku zadnjicuJača zadnjica i bedra, odnosno nakupljanje masnoća na tom području, označavaju sporiji metabolizam i niži kardiovaskularni rizik, za razliku od nakupljanja masnoće na području abdomena. Osim toga, prema rezultatima istraživanja britanske studije iz 2010. godine, masnoća na području stražnjice i bedara može čak biti i zaštitna.

Jedna zadnjica bila je inspiracija za SpanxSara Blejkli, osnivačica popularnog Spanxa, nedavno je za CNBC rekla da joj je upravo vlastita zadnjica poslužila kao inspiracija za ovo popularno donje rublje za oblikovanje tela.

"Kao žena, nisam znala šta da obučem ispod belih pantalona", rekla je Sara.

TwerkingIzraz "selfie", koji označava fotografisanje samog sebe, obično u kupatilu, u Oksfordov rečnik ušao je još početkom 2013. i čini se da će i "twerking" imati sličan put. Zahvaljujući Majli Sajrus i plesu koji uključuje opasno mrdanje guzom, postao je široko poznat.

Gluteus maximus je deo velike mišićne grupePrema Women’s Health Big Book of Exercises, zadnjica je najveći, a možda pripada i grupi najmoćnijih mišića. Ključ da je izgradite i učvrstite je vežbanje – sedenje na tim mišićima se ne računa.

Volimo pesme o zadnjicamaI, dok se zadnjica neizostavno spominje u novijim popularnim pesmama, sigurno je zapamćena pesma Sir Mix-A-Lota "Baby Got Back" koja je 1992. osvojila Gremi za najbolju solo rep pesmu, a i dan danas je omiljen izbor za karaoke.Muškarci zadnjicu ne primećuju odmahU nedavnom istraživanju u kojem su Britanci upitani šta prvo primete na ženama, rezultati su pokazali da prvo primete oči, a zadnjica je na osmom mestu.Zbog zadnjice neki idu pod nožU 2012. godini u SAD-u 2. 681 žena otišla je na lifting zadnjice, a njih 746 u zadnjicu je stavilo implatante, pokazali su podaci američkog društva plastičnih hirurga.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs