Neka se muškarci okreću za vama

3 jednostavne vežbe za savršenu guzu

Neobični čučnjevi, noga u vazduhu i udarac unazad osnovne su vežbe za zatezanje guze
Fitnes & Nutricija
23:36h Autor:
3 jednostavne vežbe za savršenu guzu
Foto: Shutterstock

Ne dozvolite da vam "opuštena" guza kvari raspoloženje, već krenite u akciju. Sledite ove tri jednostavne, a efikasne vežbe za zatezanje i podizanje ovog dela tela koji muškarci prosto obožavaju.

1. Udarac unazadZapočnite s pozom na sve četiri. Dlanovi neka vam budu tačno ispod ramena, a kolena ispod bokova. Desno koleno privucite sve do prsa, uvucite trbuh, a zatim ispravite nogu unazad, baš kao da nekoga udarate. Nogu maksimalno ispružite, a zatim ja ponovno vratite na prsa. Sa svakom nogom uradite dve serije od 15 ponavljanja.

2. Noga u vazduhuBaš kao i kod prve vežbe, budite na sve četiri, s dlanovima ispod ramena i kolenima ispod bokova. Privucite jednu nogu prema prsima, uvucite trbuh, a zatim je ispružite unazad. Dok vam je noga ispružena, 3 puta je lagano podižite i spuštajte ispruženu, pre nego što je vratite prema prsima. Kao i prvu vežbu, i ovu izvedite u dve serije od 15 ponavljanja.

3. Neobični čučnjeviStanite u lagani raskorak (noge raširite malo više od bokova), a ruke neka vam padaju uz telo. Leđa sve vreme držite uspravno, prsa lagano nagnite napred, a zatim jednu nogu dijagonalno ispružite unazad. Nogom koju ispružite samo vrhovima prstiju dotaknite tlo, a ruke skupite ispred prsa. Vratite se u prvotni položaj i istu vežbu ponovite s drugom nogom. Vežbu izvedite u 3 serije od 15 ponavljanja.

A, kako atletičarka Ivana Španović zateže zadnjicu, pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs