ključ uspešnog odnosa

Psiholog otkriva: Ovo je najvažniji faktor za stabilnu vezu i brak!

Ljubav je najlepši osećaj na svetu, ali kako bi odnos između dvoje zaljubljenih opstala potrebno je da budete na istoj frekvenciji

Ljubav i zavođenje 17.12.2018. - 12:25h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Psiholog Peter Pearson koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i celu svoju karijeru posvetio je rešavanju ljubavnih problema tvrdi da samo jedna stvar garantuje stabilnu i uspešnu vezu.

 

To su – temeljne vrednosti. Tačnije, važno je da s partnerom delite iste temeljne vrednosti.

 

"Temeljne vrednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osećate kada upoznate nekoga s kim delite osećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izbledjeti, a zajedničke vrednosti opstaju", rekao je za BI doktor Pearson.

 

Nauka potvrdila: Ako praktikujete ovu romantičnu sitnicu u vezi, vaš odnos je jači nego ikad!

foto: Shutterstock

Kaže kako interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrednosti.

 

Ako biste vi želeli za vikend da odete u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i pravite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sledeći vašu.

 

Međutim, ako vi želite decu, a vaš partner izričito odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrednosti koje može dovesti do problema u vezi.

 

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne vezu vodite računa o svojim vrednostima i vrednostima osobe za koju ste zainteresovani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svetova.

 

Ovde se krije recept: Ako je vaša veza ovakva, ostarićete zajedno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...