istraživanje

Pokazala studija: Evo koliko seksa je dovoljno za zadovoljstvo, a kada treba da se zabrinete!

Ovo je nešto o čemu treba razmišljati kada je reč o redovnom seksu u dugim odnosima

Ljubav i zavođenje 09.12.2018. - 18:28h Autor: Stil/Super Žena
Foto: Shutterstock

Da li vaši prijatelji imaju seks više i češće? Da li eksperimentišu? Teško je odrediti šta je normalno za intimni život, jer je koncept ovoga drugačiji za sve.

 

Zašto postoje pauze?

 

Mala deca, naporan posao, stres, problemi sa zdravljem i spavanjem, uzimanje određenih lekova – sve ovo može uticati na libido. Ali to ne znači da se morate predati - i na kraju, uopšte, prestati sa seksualnim odnosima.

 

Za duge odnose, redovan seks je koristan, i to je dokazano. Približavate se, osećate ljubav, pružate jedno drugom zadovoljstvo.

 

Pored toga, seks je dobar za zdravlje. Smanjuje stres, poboljšava san, pruža mogućnost da razgovarate o vašim željama i fantazijama.

 

Za veći užitak: Uz pomoć ovog trika imaćete nezaboravan seks!

foto: Shutterstock

Koliko često treba imati intimne odnose?

 

Takvo pravilo ne postoji. Sve zavisi od potreba i libida oba partnera, od sposobnosti da tolerišu i pregovaraju.

 

U mnogim slučajevima, kvalitet je važniji, a ne kvantitet. Svaki par ima svoju verziju zdravog seksualnog života, a samo vi možete sami odlučiti šta ćete raditi u vašem slučaju.

 

Statistički podaci pokazuju da parovi starosti 26-55 godina imaju seks u proseku jednom nedeljno. Zanimljivo je da oni koji to rade često nisu pokazali veći stepen sreće u istraživanju. Ali statistika takođe nije univerzalno pravilo. Ako dobro komunicirate i slažete se koliko ćete često provesti vreme u krevetu, onda je sve dobro. Osim toga, seks nije samo vaginalna penetracija, već su važni svi intimni trenuci, uključujući dodir i poljupce.

 

Kada početi da brinete da seks nije dovoljan?

 

Ako ste vi ili vaš partner prestali da želite seks ili brinete o njemu, onda se nešto promenilo u vezi. Naročito ako su mali dodiri nestali i ne sećate se kada ste poslednji put poljubili. Za početak, vredi razgovarati. Ako razgovor nije od pomoći - možete ići na terapiju da biste razumeli šta treba raditi.

Zbog toga nema smisla pitati druge - sve je individualno.

 

Da bi žena bila zadovoljna: Ovoliko treba da traje seks!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...