rezultati istraživanja

Iznenadiće vas rezultati ove studije: Evo čemu zapravo služi orgazam kod žena!

Svrha ženskog orgazma mogla bi da bude jačanje muškog ega za neke partnere, pokazalo je istraživanje

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Shutterstock

Osećaj muškosti kod muškaraca povećava se kad partnerke mogu da dovedu do orgazma, rezultati su istraživanja objavljenom u časopisu "The Journal of Sex Research".

 

Pokazalo se kako je to delimično tačno za muškarce koji su manje sigurni u svoju muškost.

 

Studija objavljena prošle godine ispitivala je reakcije 810 heteroseksualnih muškaraca na zamišljanje orgazma. Istraživači su od uključenih tražili da zamisle seks sa ženom koju smatraju atraktivnom i da opišu kako su se osećali u različitim scenarijima te maštarije.

 

Muškarci tvrde da je ženski orgazam jedno od seksualnih iskustava koja ih najviše zadovoljavaju, kažu autorke studije.

 

Ovaj položaj je idelan: Jutarnji seks podiže energiju i raspoloženje bolje od 5 šoljica kafe!

foto: Shutterstock

"Hteli smo da iskoristimo eksperimentalne metode za procenu kako osećaji muškarca o ženskom orgazmu doprinose njihovom seksualnom zadovoljstvu", objasnile su.

 

U rezultatima koji nikoga neće šokirati, ispostavilo se da su se muškarci osećali muževnije kada su pomogli partnerkama da postignu orgazam - zbog čega je lažiranje orgazama toliko rasprostranjeno.

 

Autorke istraživanja tvrde da bi ti rezultati mogli značiti, barem s muškog gledišta, da je ženski orgazam manje povezan sa ženskim užitkom, a više s jačanjem muškog ega.

 

Valja naglasiti da je prosečna dob muškarca u studiji bila 25 godina. Za muškarce tih godina puno je verovatnije da su slobodni i više željni da pokažu svoje seksualne sposobnosti od starijih muškaraca u stalnim odnosima.

 

Nadalje, studija je istraživala samo muške reakcije na seks sa ženom, ne i obrnuto, a nije uključila ni istospolne veze.

 

Znači li to da ne treba da se brinemo o ženskom orgazmu? Naravno da ne.

 

Orgazme bi trebalo doživljavati kad su željeni, kao predivan deo ženske seksualnosti, a ne kao nešto što muškarci daju ženama kao primer svog junaštva, zaključile su autorke studije.

 

Da bi žena bila zadovoljna: Ovoliko treba da traje seks!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...