Obratite pažnju

Birate pogrešne muškarce? Možda su ovo razlozi!

Nerazumno ponašanje je ono u kojem žena, kažu stručnjaci, u potpunosti odbaci oprez i dopusti sebi da se doslovce "navuče" na muškarca koji nije dobar za nju i koji može biti opasan
Ljubav i zavođenje 03.01.2014. - 19:33h Autor: tportal.hr
Foto: Shutterstock

Nije retkost da inače pametne žene biraju muškarce koji su potpuno pogrešni za njih, pa onda u ljubavi pate i zapravo ispadaju glupe. U čemu je problem? Tim su se pitanjem pozabavili stručnjaci za ljubavne veze i seks.

 

Nerazumno ponašanje
Nerazumno ponašanje je ono u kojem žena, kažu stručnjaci, u potpunosti odbaci oprez i dopusti sebi da se doslovce "navuče" na muškarca koji nije dobar za nju i koji može biti opasan. Žene su bez sumnje mogle ranije da uoče upozoravajuće znakove, ali su odlučile da ih ignorišu i žive u iluzijama. Kako tumače stručnjaci za veze, žene žele ljubavnu priču iz bajke, pa u vezu ulaze sa nerealnim očekivanjima u pogledu braka ili dugotrajnih veza. One žele da im taj muškarac isceli rane i traume. Ali stvari ne idu tako - osobe same moraju da odrade taj posao jer je to preduslov za srećnu vezu.

 

Ostanak u lošoj vezi
Stručnjaci pojašnjavaju kako su žene biološki i kulturološki predodređene da budu spasiteljke i negovateljice. Seks je kod žena povezan sa potrebom svijanja porodičnog gnezda, a kod muškaraca sa užitkom. Muškarci su češće poligamni, a žene su češće monogamne. Kada se žena zaljubi u muškarca, ona želi da ostane sa njim. Zato joj je teško da prekine vezu jer je u svojoj mašti već izgradila porodicu i dom. On nije i daje joj to do znanja, ali ona vrlo često nema snage da to prihvati i ostaje s njim, navode stručnjaci.

 

Strah od samoće
Hiljadama godina žene su finansijski zavisile od muškaraca, pa su i danas programirane da veruju da je njihova vrednost kao ljudskog bića vezana za to imaju li muškarca pored sebe ili ne. Kad žena nema muškarca pored sebe, društvo joj nameće dojam da nešto s njom nije u redu, a to misli i ona sama. Dakle, jednim delom žene pristaju na loše veze zbog straha od samoće ili, bolje rečeno, zbog straha od osude društva.

 

Zavisnost od romantike
Stručnjaci navode da su žene zavisne od romantike. Romantika je droga koja sprečava ženu da se suoči sa realnim problemima u svom životu poput finansija, zdravlja ili starenja. To je način na koji one izbegavaju stvarni život. Normalno je želeti zaljubljenost i romantiku, ali ne po svaku cenu i ne u lošim vezama.

 

Ovo treba tražiti u vezi
Žena u vezi treba da traži stabilnost, saosećanje, stvaranje doma i porodice, ako je to ono što žena želi. Takođe, trebalo bi da teži tome da ima dom koji će joj biti sigurno utočište, mesto na kojem će sigurno moći da se suočiti sa svim nedaćama života. Za to joj, naravno, treba muškarac koji to može da ispuni.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...