zanimljivi rezultati

Ko bi rekao: Muškarcima žene najbolje mirišu u ovom periodu!

Za vreme plodnih dana žene najbolje mirišu muškarcima, otkrili su naučnici

Ljubav i zavođenje 24.09.2018. - 17:35h Autor: Stil/Super Žena
Foto: Profimedia

Ciklus žene upravlja mirisom tela te nas u određenim danima čini privlačnijima muškom rodu.

 

Razlog za to nalazi se u povećanoj količini hormona za vreme ovulacije. Tada proizvodimo najviše seksualnih hormona pa mirišemo najatraktivnije.

 

U istraživanju na Univerzitetu Bern učestovalo je 28 žena i 57 muškaraca. Ispitanice su za vreme istraživanja morale da se pridržavaju strogih pravila kako ne bi "pokvarile" svoj prirodan miris tela.

 

Nisu smele da uzimaju kontraceptivne pilule kako ne bi uticale na količinu hormona, morale su da spavaju same i da se drže posebnog režima ishrane.

 

Istraživanje otkrilo kada je najbolji trenutak za začeće: Seksualni odnos u ovo vreme pravi veliku razliku!

foto: Profimedia

Takođe, morale su da nose pamučne jastučiće ispod pazuha. Te jastučiće su potom zamrzli i u kasnijoj fazi istraživanja dati muškarcima da ih pomirišu.

 

Iako nisu videli žene pre toga, učesnici su morali da odluče koji miris im je najprivlačniji. Osim toga, ženama su radili posebne testove pljuvačke kako bi potom uporedili vrednosti hormona mirisnog testa.

 

Muškarci smatraju kako je miris žena za vreme plodnih dana najprivlačniji – pokazalo je ovo istraživanje. Za to je odgovorno povećano lučenje estrogena u najplodnijim danima oko ovulacije.

 

Privlačnost žena muškarcima za vreme plodnih dana objašnjavaju evolucioni biolozi na sledeći način: povećana količina seksualnih hormona ukazuje muškarcima da je velika šansa da žene u to vreme zatrudne. Naime, prema evolucijskoj teoriji, muškarci traže partnerke s kojima uspešno mogu stvoriti potomke, kažu naučnici.

 

Ko bi rekao: Naučnici tvrde da je ovo glavni krivac za gojaznost žena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...