Oborili svetski rekord

Zajedno imaju 208 godina, a u braku su 80: Sada su svetu otkrili tajnu njihove ljubavi! (FOTO)

Bračni par Matsumoto nije nikada uspeo da ima ceremoniju venčanja s obzirom na to da se Japan u to doba spremao za rat

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / 1010 Wins

Japan je poznat po velikom broju stogodišnjaka, a odnedavno je u toj zemlji postavljen još jedan rekord, ovaj put supružnika koji zajedno imaju 208 godina života i proslavljaju 80 godina braka. Stogodišnja Mijako tvrdi da je za to zaslužna ona, odnosno njeno – strpljenje.

 

Masao Matsumoto (108) i njegova supruga Mijako (100) su i službeno, po podacima Ginisove knjige rekorda, najstariji supružnici na svetu. Venčali su se u oktobru 1937. godine.

 

Nikada nisu imali svadbu

 

“Jako mi je drago. Taj brak je zapravo potrajao zahvaljujući mom strpljenju”, kaže uz smeh Mijako, pozirajući u penzionerskom domu sa suprugom i ostalim članovima brojne porodice ispred uokvirenog sertifikata o broju godina braka.

 

Bračni par Matsumoto nije nikada uspeo da ima ceremoniju venčanja s obzirom na to da se Japan u to doba spremao za rat, a Masao je poslat u vojsku, no to ih nije sprečilo da zasnuju veliku porodicu. Imaju dvadesetpetoro unučadi, a poslednji unuk rođen je u avgustu.

 

Njihova ljubav traje 70 godina i podelili su svoju tajnu sa nama: Uvek izjavljujemo ljubav jedno drugom. Svakoga dana!

foto: Printscreen Youtube / 1010 Wins

Žive zauvek

 

“Ušli su u zadnje poglavlje svojih života. Počastvovani su što su dobili ovu potvrdu. Želim im da nastave da žive spokojno”, rekla je njihova ćerka Hiromi.

 

Japanci su poznati po najdužem životnom veku na svetu. Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je podatak po kom su po dužini životnog veka stanovnici te zemlje na drugom mestu s prosečno navršene 82 godine života, odmah nakon stanovnika Hong Konga.

 

Otkrivena tajna za uspešnu vezu i brak: 4 stvari o kojima svaki dan treba da pričamo sa partnerom!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs