I na javi, i u snu

Snovi utiču na vaš emotivni život više nego što mislite

Ako sanjate partnera da vas vara, može vam se desiti da celog narednog dana budete ljuti na njega, a iz toga onda mogu da nastanu novi konflikti
Ljubav i zavođenje 21.12.2013. - 20:50h Autor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Thinkstock

Da li vam se ikada dogodilo da ste sanjali neku blisku osobu u negativnom kontekstu, a potom ste nakon buđenja nastavili da budete ljuti na nju? Očigledno je da niste jedini, jer najnovije istraživanje pokazuje da se sadržaj naših snova s lakoćom prenosi i u stvarni život.

 

Takvi snovi, kako objašnjavaju stručnjaci, pokreću sukobe i sumnje u nama.

 

Već su brojna istraživanja dokazala da naš stvarni život i te kako utiče na snove, ali najnovije istraživanje jedno je od retkih koje pokazuje i da naši snovi utiču na stvarni život, odnosno na naše ponašanje.

 

Kako pokazuje istraživanje, snovi najviše utiču na međuljudske odnose, posebno one ljubavne. Tako, na primer, možete da sanjate partnera da vas vara i celog narednog dana da budete ljuti na njega, a iz toga onda mogu da nastanu novi konflikti.

 

U neobičnom istraživanju učestvovala je 61 osoba, a naučnici poručuju da je ovo tek početak novih otkrića o isprepletanosti snova i stvarnog života i njihovom međusobnom uticaju.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...