Objavljena studija o seksualnosti: Neverstvo u porastu

Svetski naučnici objavili su danas u Parizu podatke istraživanja koje je obuhvatilo 1,5 miliona ispitanika iz 5 evropskih zemalja. Iznenađujuće ili ne, došli su do podatka da je Pariz vodeći u neverstvu u braku ili nevenčanim vezama.
Ljubav i zavođenje 08.06.2013. - 12:06h Autor: Beta

Svetski naučnici objavili su "atlas seksualnosti" u Evropi i svetu navodeći da je posebno u porastu neverstvo, saopšteno je danas u Parizu. Koristeći podatke na osnovu ispitivanja 1,5 miliona ispitanika iz pet evropskih zemalja, naučnici su došli do zaključka da je Pariz vodeći u neverstvu u braku ili nevenčanim vezama. Stručnjaci navode da su nevernici pretežno visoko obrazovani i da 22 odsto njih rade u bankama, finanskijskim institucijama i osiguravajućim društvima. Na pitanje zašto neverstvo, ispitanici su odgovorili "želja da se potvrdi" njihova fizička privlačnost.

 

U odeljku o bračnim odnosima, studija navodi da 80 odsto ispitanih u Grčkoj, Poljskoj i Brazilu smatraju da su seksualni odnosi važni za dobar brak, dok u Japanu i Tajlandu to misli 38 odsto njih. Švedska je inače zemlja gde ima najviše tužbi o seksualnom zlostavljanju, a stručnjaci pretpostavljaju da je u pitanju sudska definicija silovanja koja je drugačija nego u drugim zemljamam Evropske unije. Naučnici navode i da samo 14 odsto optuženih za silovanje bude osuđeno. Studija se, takođe, bavila i pornografijom. Oko 98 odsto ispitanih Amerikanaca i Rusa gledaju takve sadržaje, a slede Mađari i Česi.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...