Nekada problem zaista ne postoji

Žene, džaba se ljutite: Ove fraze muškarci shvataju potpuno drugačije od vas!

Za ženu je komunikacija vrlo važna, jer na nju gleda kao sredstvo dodatnog povezivanja s partnerom

Ljubav i zavođenje 13.12.2017. - 21:52h Autor: index.hr
Foto: Shutterstock

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere.

 

Ne kaže se to uzalud, a uobičajene ljubavne fraze, muškarci će često shvatiti potpuno drugačije nego žene. Evo na šta mislimo.

 

1. "Moramo da razgovaramo"

 

On: On će ovu frazu shvatiti kao da postoji problem koji se mora rešiti.

 

Ona: Za ženu je komunikacija vrlo važna, jer na nju gleda kao sredstvo dodatnog povezivanja s partnerom. Predlog za razgovor ne mora imati svrhu, ali odbijanje razgovora ženu će uznemiriti.

 

2. "Ne slušaš me"

 

On: Muškarac će bolje sagledati situaciju ako razmišlja o njoj, zbog čega će često izgledati nezainteresovano, ali zapravo vas pažljivo sluša pa nemojte planuti baš odmah.

 

Ona: Žene često izražavaju zabrinutost gestovima i uzdasima, dok muškarci često ne razumeju takvo ponašanje. No to je način kako one razgovor shvataju lično.

 

Nisam spreman za vezivanje i ostale laži: Ovo je istina iza najčešćih muških razloga za raskid!

foto: Profimedia

3. "Razgovaraćemo posle"

 

On: Za muškarca reč "posle" predstavlja neutralnu reč i ne znači odmah nakon što se stvore povoljni uslovi za razgovor pa takođe često ostave osećaj nezainteresovanosti za isti.

 

Ona: Žene, za razliku od muškaraca, mogu bez problema raditi nekoliko stvari u isto vreme pa ovu frazu mogu doživeti kao uvredu.

 

4. "U redu"

 

On: Muškarci nisu emotivni kao žene pa su kratke reči bez previše epiteta za njih sasvim normalne, kao što su i "OK", "dobro" i slično.

 

Ona: Žena u jednom danu izgovara mnogo više reči nego muškarac pa će kratke muške odgovore kao "OK", "dobro" ili "u redu" često smatrati grubim.

 

5. Tišina

 

On: Kada dođe do problema, muškarci retko govore o njima. Drugim rečima, njima je potrebna tišina kako bi razmislili o problemu.

 

Ona: Žene, s druge strane, često koriste tišinu kako bi manipulisale muškarcima, dok oni jednostavno ne razumeju takvo ponašanje.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs