preoverite listu

Previše šminke, ogovaranje, izlasci do zore: 13 stvari koje muškarcima smetaju kod žena!

I ne, ne govorimo samo o izgledu, nerviraju ih određena ponašanja

Ljubav i zavođenje 20.11.2017. - 21:50h Autor: miss7
Foto: Profimedia

Neke stvari muškarci jednostavno ne vole, kako kod svojih partnerki, tako i kod ženskog roda uopšte. I ne, ne govorimo samo o izgledu, nerviraju ih određena ponašanja. Kako i žene imaju listu za njih (ostavljaju na podu prljave čarape itd.), imaju i muškarci za njih.

 

Evo koja ponašanja kod žena muškarcima najviše smetaju:

 

Previše šminke: Možda samoj sebi (ali i svojim prijateljicama) izgledaš fantastično s tim puderom, sa sitnim šljokičastim perlicama, ili si našla hajlajter zbog kog  sijaš poput zvezde. A tek tečni ruž u boji patlidžana? Savršeno! Ipak, ne i njima. Ako već ne možeš bez šminke, momci predlažu da ona bude neutralna. I dalje važi pravilo da bi voleli zaspati i probuditi se pored iste osobe.

 

Prevelike promene u izgledu: Svoju dugu kosu boje meda si drastično skratila i ofarbala u žarko crveno i osećaš se baš super? Ali, njemu je to i nije baš toliko super. On te je upoznao kao jednu osobu i voleo bi da te i dalje vidi tim očima. Drastične promene poput estetske operacije (možda im se svidi povećanjae grudi, s tim nemaju toliko problema) su isto veliki ne, ako se oni pitaju.

 

Pitali smo muškarce šta ih privlači na ženi: 7 neočekivanih stvari koje obožavaju!

foto: Profimedia


Ogovaranje: Ova ružna ljudska osobina najčešća je kod ljudi koji imaju nisko samopouzdanje. Zašto? Zato što dok najčešće negativno govorimo o drugim ljudima sami sebe pokušavamo prikazati boljima nego što jesmo. No, evo vesti: muškarcima to stvarno nije seksi. Kada pomisliš da bi mogla nešto zlobno reći o nekome, bolje preskoči. Oboje ćete biti srećniji, a i u njegovim očima ćeš biti lepša.

 

Nemati život: "No life" sindrom je čest među ženama koje polako ulaze u ozbiljniji odnos. Češće muškarci na glas kažu kako im treba prostora, vreme sa drugarima, na utakmici i sl, ali i nama treba naš prostor i život izvan odnosa. To je zdravo i sa nas kao osobu i za vezu. Zamisli samo da si u odnosu sa zahtevnim muškarcem koji je poput prilepka. Sigurno bi razmišljala o begu iz te naporne veze. Nije dobro ni ako nemaš ambicije i ne želiš da se pokreneš. To u nekom trenutku postane jako naporno slušati.


Previše isticati svoja dostignuća: Koliko god muškarcima nisu privlačne žene koje su vezane za njih i nemaju svoje interese, isto im smetaju i žene koje preterano ističu kako su jako samostalne i uspešne! Da odmah razjasnimo, vole oni kada smo uspešne i jako nas podržavaju u tome, ali kada nam smisao života postane poslovno takmičenje nakon kog samo želimo da se hvalimo, to im više nije toliko atraktivno.

Ružno govoriš o bivšem: Ako si izašla iz veze iz koje nemaš lepa sećanja i konačno uđeš u odnos koji je kvalitetan, drago nam je zbog tebe. No, ako imaš potrebu da pričaš i to ružno o svom bivšem partneru, novog muškarca u tvom životu to može odbiti i to iz dva razloga. Prvi je da ostavljaš utisak kako bivšeg još nisi prebolela, a drugi govori o tebi i kako nisi baš plemenita osoba. Jer zašto si uopšte bila s osobom koja ti nije odgovarala i to još tako dugo?

 

Izgled nije presudan: 10 ženskih aduta koje muškarci obožavaju!

foto: Profimedia


Negativnost: Ne kažemo da 0-24 moraš gledati svet kroz ružičaste naočare, ali niko ne voli konstantno negativne ljude koji u svemu vide crno. Pa pogledaj oko sebe. Imaš li prijateljicu koja je večno nezadovoljna i nekako sve češće pokušavaš da izbegneš kafe sa njom, jer će te udaviti svojim (uvek istim) kukanjem. Čak i kad te nešto muči, prokomentariši to kratko s njim, biće ti lakše, možda dobiješ i kakav koristan savet, a onda zaboravi. Lepše je da se ti i partner smejete i uživate u bezbrižnoj večeri posle posla, posvećeni jedno drugome.

 

Upoređivanje i takmičenje sa drugim ženama: Svi znamo da je žena ženi vuk, najveći neprijatelj i ko zna šta sve ne. Srećom, živimo u vreme kada se možemo takmičiti na toliko mnogo nivoa, a na kraju sve završava na poređenju oko izgleda. "Ima li ona bolje/veće/manje od mene?", su pitanja kojima na dnevnoj bazi umaramo muškarce dok se upoređujemo sa drugim ženama. Prijavi se na maraton, upiši IT kurs ili napravi najbolju tortu na času kulinarstva. To će ga sasvim sigurno više fascinirati.

Uvek se slažeš s njim: Zaista se mogu naći dve srodne duše koje imaju iste hobije, poglede na život, posao, budućnost i porodicu, ali da baš o svemu imaju isto mišljenje? Zaista zvuči neverojatno! Štaviše, njega će početi da živcira u nekom trenu ako se baš u svemu složiš s njim. Dnevne novine, stručna literatura ili neki sekundarni izvor ti mogu biti dobro uporište za raspravu sa njim.


Izgladnjuješ se: I dalje stoji da ljubav ide kroz želudac, što većina parova na početku veze shvati jako doslovno pa počnu da se goje. Ipak, postoje i krajnosti, a to su devojke koje jednostavno odbijaju da jedu pred svojim novim partnerom kako bi mu dokazale - šta? Da su jako vitke zato što ne jedu? Čak i Adrijana Lima i Žizel povremeno odu na večeru sa svojim partnerom, pa zašto ne bi i ti?

 

Sa ovakvom ženom muškarac želi da ostari: Savršeno nesavršena!

foto: Profimedia


Imaš tipične hobije: Kuvanje, čitanje knjiga, šetnje sa psom su tvoji odgovori na pitanje kada te pita koji su ti hobiji? To nisu baš hobiji, to je više nešto što svi rade u slobodno vreme. Više ćeš ga fascinirati ako kažeš da voliš npr. heklanje u slobodno vreme!

Parti manijak: Dolaziš kućiu 5 ujutro, a na sebi imaš mešavinu mirisa duvana, dima, alkohola, i još ponečeg? Ne osuđujemo, to je tvoj život i ako te to opušta, sve u redu. Ipak, većini muškaraca partijanje do zore ne može biti seksi i teško se mogu videti u dubljem odnosu s takvim ženama.

Potiskivanje seksualnosti: Davno su prošla vremena kada su žene morale da budu tihe, ćutljive i da čekaju da muškarac napravi prvi korak. Ako glumiš nedodirljivu divu, to im je možda privremeno privlači. No, ne funkcioniše na duže staze. Većina muškaraca nema ništa protiv toga da na napraviš prvi korak ili da u potpunosti preuzmeš inicijativu. Naprotiv, to im je više nego seksi.

 


 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...