Ne dozvolite sebi da budete igračka

Toksičan muškarac traži baš ovakvu ženu, da s njom briše pod: Ne dao vam Bog da ste među njima!

Žene sa visokim samopouzdanjem su zaštićene - njih se ovakvi muškarci plaše
Ljubav i zavođenje 23.08.2017. - 10:13h Autor: 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Postoje tipovi žena koje loši muškarci biraju s razlogom - jer, umesto da se oni menjaju u vezi, vremenom ona počne da se menja! Ona gubi svoj identitet, a on manipuliše njom.

 

Takvi muškarci pomno biraju svoje žrtve, ponekad kako bi manipulisali njima, radili šta žele i osećali se nadmoćno, a ponekad jer sami veruju kako bi neka žena mogla da ih promeni.

 

Međutim, čoveka niko ne može da promeni dok on sam to čvrsto ne odluči u svojoj glavi. Na kraju, umesto da se on promeni, u vezi s toksičnim partnerom menja se žena - počinje sve više da se oseća nesrećno, usamljeno, teskobno...

 

Otrovne muškarce privlači ovih šest tipova žena:

 

Imaju nisko samopoštovanje

 

Toksični muškarci strahuju od samouverenih žena jer znaju da sa njima ne mogu da manipulišu, a svesni su i da takve žene imaju visoke standarde kada je odabir partnera u pitanju. Uz nesigurne žene niskog samopouzdanja oni se osećaju moćno.

 

Prvi znak da nešto u vezi ozbiljno nije u redu: Ovan zlokobno ćuti, Lav postaje agresivan!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vrlo su drage i dobre

 

Manipulatori jako dobro znaju da će im život u vezi s dobrom i mirnom ženom punom razumevanja biti lagan, jer će često moći da rade šta žele. Svesni su da im takav tip žena neće prigovarati niti im vratiti istom merom.

 

Previše su osećajne

 

Kaže se da se suprotnosti privlače, i to može da zvuči romantično do određene granice, ali u slučaju kada su toksični muškarci u pitanju, to je sve samo ne poželjno. Ovakvi tipovi žele uz sebe vrlo osećajnu ženu kojoj će moći da pričaju o sebi i svojim potrebama, problemima... A ona će strpljivo slušati, čak će ih žaliti. U isto vreme njih neće zanimati šta ona ima da kaže, niti kakve brige nju muče.

 

Veruju da mogu da ih promene

 

Takve žene imaju romantične maštarije u glavi, pa naivno veruju kako je ljubav jača od svega i svakoga. One su uverene kako lošeg muškarca mogu da promene svojom ljubavlju, kako svojim primerom mogu pozitivno da utiču na njega. Ali, to se ne događa, već se desi suprotno - toksični muškarci prenose sve negativno iz sebe na partnerke i na kraju su one te koje se osećaju loše, nesrećno, usamljeno...

 

Volim ovu ženu na način koji ne mogu da opišem: Ovako je Sem Šepard govorio o ljubavi svog života!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Razočarale su se u ljubav

 

Nije lako preboleti nekoga koga ste voleli ili zaboraviti kako vas je voljeni muškarac povredio. Toksični muškarci kao da imaju posebno razvijen njuh za žene koje su se jako razočarale u ljubav i upravo one ih privlače. Tada iskorišćavaju njihovu krhkost kako bi ih izmanipulisali i dobili šta žele.

 

Ne postavljaju granice

 

Žene koje nisu dovoljno jake da postave određene granice, odnosno ne znaju da kažu "ne", meta su manipulatora, jer i u tom slučaju rade što žele. Takve žene, s druge strane, im sve dopuštaju jer ne žele da ih povrede i pokušavaju da izbegnu sukobe gde god mogu.

 

Svadba se pretvorila u najgori košmar: Ono što je muž uradio ovoj ženi, gore je od horora!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...