Obratite pažnju

Ovako se ponaša ozbiljno dobar ljubavnik: Drugi mu nisu ni do kolena!

Muškarac koji dlanovima obuhvati vaše lice, a tokom poljupca mu se otme koji uzdah obećava puno uzbuđenja u krevetu
Ljubav i zavođenje 08.08.2017. - 14:18h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Većina žena će se složiti da je najbolji uvid u ljubavničke sposobnosti muškarca pre odlaska u sam krevet njegov poljubac. Psiholozi, međutim, savetuju da obratite pažnju i na način na koji jede ili dodiruje vašu ruku.

 

Stil muškarca koji se ljubi „suviše nežno", može se opisati kao predvidiv i pomalo dosadan, pa verovatno nije previše kreativan, niti strastven u krevetu. Brzinski poljupci i stil „centrifuge", u kojoj se stalno prepliće jedan te isti pokret, odaje egoističnog ljubavnika koji će u seksu misliti prvenstveno na svoje zadovoljstvo, dok muškarac koji daje različite vrste poljubaca i odgovara na inicijativu žene otkriva senzibilnog ljubavnika.

 

Način na koji jede

 

Najbolji ljubavnici su hedonisti koji uživaju u dobrom zalogaju, a najgori su oni previše izbirljivi. Muškarci koji su opsednuti brojanjem kalorija i održavanjem svojih mišića visokoproteinskom ishranom, u seksu više uzbuđuju sami sebe nego njihova partnerka. Ipak, proždrljivost i brzinsko trpanje hrane nisu poželjni, jer otkrivaju muškarce koji nemaju strpljenja ni u čemu, pa tako ni u seksu.

 

Način na koji govori

 

Monoton glas bez promene tonaliteta niti izražaja lica otkriva dosadnog ljubavnika. Česte promene u govoru, kao i glasno pričanje, otkrivaju temperamentnog muškarca u seksu.

 

Najružniji seks simbol na svetu: Put do njenog uspeha nije bio ni lep, ni lak!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Način na koji se ponaša u društvu

 

Što je muškarac otvoreniji i društveno prihvaćeniji, to su veće šanse da dobro komunicira i u spavaćoj sobi. Zatvoreni muškarci mogu da budu prikriveni vulkan strasti, a kod onih ćutljivih i onih koji radije posmatraju druge nego što govore, veća je verovatnoća da imaju neke bizarne seksualne fetiše.

 

Način na koji sedi

 

Muškarac koji u restoranu i kafiću sedi preko puta vas, leđima okrenut ostatku prostorije siguran je pobednik u krevetu, jer time demonstrira koliko je fokusiran na partnerku i spreman da joj ugodi. Onaj koji sedi raširenih nogu i posmatra druge ljude, u seksu brzo gubi koncentraciju i prilično je nestrpljiv.

 

Način na koji dodiruje druge

 

Muškarac koji u razgovoru ovlaš dodirne sagovornika, potapše ga po ramenu i nema problema sa fizičkom bliskošću, u seksu je znatiželjan i sklon eksperimentisanju. Muškarci koji su fizički udaljeni od sagovornika, a telo im je ukočeno u razgovoru nesigurni su i ne vole da pokazuju osećanja. To ih ne čini odličnim ljubavnicima.

 

Psiholog Mihail Labkovski savetuje žene: Evo šta da radiš kad ti muž napravi pakao od života!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Način na koji vas drži za ruku

 

Držanje za ruku je još jedan značajan faktor u proceni ljubavničkih veština. Muškarac koji stalno poseže za vašom rukom tako da vam prsti budu isprepleteni pokazuje znakove emotivnog zavisnika koji bi mogao da vas guši. Najbolji su ljubavnici oni koji blago prislone vaš dlan na svoj. Muškarac koji dlanovima obuhvati vaše lice, a tokom poljupca mu se otme koji uzdah obećava puno uzbuđenja u krevetu

 

Lista odličnih ljubavnika

 

Prema najnovijem istraživanju, pokazalo se da se empatični muškarci - odnosno oni koji su puni razumevanja, umeju da komuniciraju i slušaju svoju partnerku - nalaze na vrhu liste odličnih ljubavnika.

 

To je ujedno i jedna od prvih studija u kojoj se govori o čvrstoj vezi između mentalne strane i seksualnog užitka. Tokom istraživanja koje je obuhvatilo 3200 muškaraca starih između 18 i 26 godina u obzir su uzete tri osobine: samopoštovanje, samostalnost i empatija. Te osobine zatim su upoređene s doživljavanjem orgazma, ali i uživanjem u pružanju i primanju oralnog zadovoljstva.

 

Članovi tima istraživača zaključili su da je seksualni užitak uvek povezan sa sposobnošću za uživljavanje u tuđa osećanja. Naime, kada god muškarac otvoreno pokazuje da mu je stalo, kod žena se povećava seksualno zadovoljstvo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs