Sudbina

O ljubavi Srbina i Hrvatice priča region: Nije nam bilo suđeno! (FOTO)

Imamo odvojene porodice, nećemo da rušimo to, ali i dalje se volimo
Ljubav i zavođenje
13:18h Autor:
Foto: Ilustracija / Profimedia

Od života svakog od nas može roman da se napiše. Svačija priča je zanimljiva na svoj način. Tako je i ovaj put. Jedan čovek je ostavio komentar na Jutjubu ispod pesme Prljavog kazališta "Tu noć kad si se udavala".

 

Te reči dirnule su celu regiju.

 

"Nekim ljudima jednostavno nije suđeno da budu zajedno. Upoznali smo se 1989. godine u Staroj Talci u Zagrebu. Započeli smo vezu, bili smo mladi, ludi i srećni. Trajalo je godinu dana i raskinuli smo zbog gluposti. Sreli smo se nakon nekoliko godina i opet smo bili zajedno. Shvatio sam koliko sam je voleo, međutim, došla je ta 1991. godina i loše vreme. Ja Srbin, a ona Hrvatica. Ostao sam bez posla u Zagrebu, a zatim i bez stana, pa sam se vratio u Slavoniju. Imao sam samo 22 godine, ubrzo sam otišao i u Nemačku. Svaki dan sam mislio samo na nju.

 

Jednog dana javila mi se njena prijateljica i rekla mi je da je i ona došla u isti grad gde sam i ja bio. Dala mi je i njen broj telefona. Odmah sam je potražio i niko nije bio srećniji od nas. Nacionalizam nas nije mogao rastaviti.

 

Sedeli smo na jednoj terasi u kafiću i prišla nam je ciganka i rekla: "Vi se mnogo volite, ali nećete biti zajedno. Ne zbog vere, nego vam jednostavno nije suđeno".

 

Samo nekoliko dana kasnije njena tetka kod koje je živela, posvađala se s mužem i ona se vratila u Zagreb. Prekinuli smo svaki kontakt.

 

Vladeta Jerotić: Ovo je jedini način kako muškarac vidi ženu!

Printscreen/ youtube
Printscreen/ youtube

To je bilo 1992. godine, često sam mislio na nju. Nadao sam se da ću je opet sresti, ali nisam. U međuvremenu sam se oženio i dobio decu. Posle rata sam stalno odlazio u Zagreb i često sam prolazio ulicom gde je nekada živela, ali na ulazu je pisalo neko drugo ime. Napokon sam 2014. godine došao do njene adrese i broja telefona.

 

Javio sam joj se i našli smo se u jednom kafiću.

 

Ne znam da li sam bio srećan ili tužan zbog tog susreta. Ispostavilo se da su nam svadbe bile istog meseca, sinove smo dobili iste godine i meseca. I ona ima dvoje dece, kao i ja. Pričali smo nekoliko sati i razišli se. Javio sam joj se još nekoliko puta samo, nisam imao snage da joj nanosim bol. Oboje smo sretni sa svojim porodicama i ne želimo da rušimo ono što imamo.

 

Međutim, volim je i danas kao pre 25 godina, ali kao što je ciganka rekla: “Nije nam suđeno!”"

 

Smrt im prekinula vezu, ali nije okončala ljubav: Nad pričom Josipe Lisac žalila cela Jugoslavija!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...