10 laži koje spašavaju porodicu: Sreća će doći ako uradite ovo!

Dobar savet nekad nije dobar za vas. Najbolje bi bilo da se nikad slepo ne pridržavate određenih pravila u braku
Ljubav i zavođenje
14:02h Autor:
Foto: Profimedia

Kada se tek venčate, rodbina i prijatelji će vas "bombardovati" savetima za uspešan brak i srećnu porodicu, ali malo od tih saveta funkcioniše u stvarnom životu.

 

Naš savet je da ignorišete sve što ste čuli do sada i da obratite pažnju na ovih 10 savršenih laži koje će vas spasti, ali bukvalno:

 

Savet prijatelja: Nikad ne laži partnera

 

Realnost: Ako misliš da treba - obavezno slaži partnera

 

Ljudi koji su vas posavetovali da nikad ne lažete svog muža ili ženu, verovatno se i sami ne pridržavaju ovog pravila. Istina je da svi lažu! Prećutkivanje ili ne pričanje cele istine, takođe se računa kao laž.

 

Samo zamislite situaciju da priznate mužu kako ona nova haljina košta 5000 dinara?! Poludeo bi! Ovako ćete biti mirni jer je on poverovao da ste je kupili na rasprodaji još prošle godine, samo što se on ne seća tog momenta.

 

Savet prijatelja: Budi nežna žena kojoj treba zaštita muža

 

Realnost: Budi to što jesi

 

Ako se stalno prenemažete i žalite, drugoj polovini može veoma brzo da dosadi takav vid vašeg ponašanja. Vodite računa da vi niste dete, već zrela žena. U brak ste ušli kao jednaka partnerka jedne zajednice, pa je na vama da jednako i "povučete" svoj deo tereta.

 

Savet prijatelja: Nikad nemoj da koristiš seks kako bi rešila problem sa mužem

 

Realnost: Kad god možeš koristi seks pomirenja

 

Onaj ko nije prekršio ovo pravilo nema pojma koliko dobar može biti seks pomirenja. Na kraju krajeva, vi ste uspeli da prevaziđete svađu, zar ne?

 

Kad žena lupi šakom o sto: Brak je bolji kad je ona glavna!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Savet prijatelja: Provodite što više vremena zajedno

 

Realnost: Ne zaboravite na prijatelje

 

Kvalitet je mnogo važniji od količine provedenog vremena. Po nekad je potrebno da se malo razdvojite kako biste se uželeli jedno drugog. Sasvim je u redu da svako sa svojim prijateljima provede odvojeno slobodno veče.

 

Savet prijatelja: Pronađite zajednički sport

 

Realnost: Uživajte sami u svom sportu

 

Nema ništa gore nego primoravati partnera da radi ono što mu ne prija. Da li stvaro možete da zamislite svog krpnog muža na časovima salse? Budite to što jeste i pustite vašeg supruga da bude to što jeste. Ne menjajte ga!

 

Savet prijatelja: Nikad nemojte da se svađate oko malih stvari

 

Realnost: Svađajte se, to je zdravo

 

Sitnice su te koje najčešće unište brak. Nakupi se mnogo sitnih stvari koje stvore planinu problema preko kojeg se ne može preći. Stoga, slobodno rešite međusobno i te najmanje sitnice koje vas nerviraju pa makar to bile i čarape koje ostavlja svaki dan u hodniku umesto da ih baci u korpu za veš.

 

Savet prijatelja: Neka vam deca budu na prvom mestu

 

Realnost: Deca odu svojim putem, partner ostaje pored vas ceo život

 

Roditelji jednostavno moraju i trebaju da brinu o svim potrebama svoje dece. Međutim, to ne znači da ćete zaboraviti na sebe. Odvojite najmanje jednom nedeljno vreme samo za vas dvoje. Deca će biti sasvim uredu i bez vas to jedno veče.

 

Ovakva žena zna da zadrži muškarca: Nikad neće pomisliti na drugu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Savet prijatelja: Trudite se da vam svaki dan bude zabava

 

Realnost: Ne forsirajte se

 

Zašto biste se zaboga primoravali da izlazite u pozorište ili bioskop ili na kafu sa prijateljima ako vam se samo sedi ispred televizora ili jednostavno spava? Najvažnije je da se vi i vaš partner dobro osećate, a šta će drugi misliti o vama, manje je bitno.

 

Savet prijatelja: Radite na svojoj vezi

 

Realnost: Život ne mora da bude toliko ozbiljan

 

Mnogi se ozbiljno posvećuju analiziranju svog braka. Sate i sate provode u ozbiljnom razgovoru tipa: "Gde smo to pogrešili..." Međutim, po nekad je potrebno samo da se izmestite iz stalnog okruženja, uživate jedno u drugom, pristetite se početka veze i nikad ne dozvolite da u vaš brak uđe treća osoba.

 

(stil.kurir.rs)

 

Čega bi se oženjeni muškarci odrekli zbog ljubavnice? Gore od ovog ne može!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...