Mračna strana najpoznatijeg ljubavnika ikada

Spavao sa 132 žene, časnom sestrom i sopstvenom ćerkom: Skandalozni podvizi legendarnog Kazanove!

Sve se to detaljno može pročitati u njegovoj autobiografiji koju mnogi smatraju jednim od najznačajnijih dokumenata 18. veka, iako ona prikazuje tek život muškarca koji se smatrao velikim ljubavnikom
Ljubav i zavođenje 24.03.2017. - 15:54h Autor: express.hr
Foto: Profimedia

Malo nakon ponoći, naoružan lovačkim nožem, sin poznatih pozorišnih glumaca ušunjao se na lokalno groblje i onde iskopao grob. Telu iz groba je odsekao ruku kako bi se osvetio grčkom prodavcu začina Demetriju, koji ga je tog dana naveo da pređe trošan most pri čemu je pao u "smrdljivo blato".

 

Đakomo Kazanova se zatim s rukom sakrio ispod kreveta neprijatelja, kojeg je želeo da prestraši tako da pomisli da mu je u posetu došao duh. Nažalost, itekako je dobro uspeo u svom naumu, jer je Demetrio od silnog šoka doživeo moždani udar i ostatak života ostao prikovan u krevetu.

 

Kazanova se kasnije branio ovim rečima: "Bilo mi je iskreno žao, jer ga nisam želeo toliko povrediti", ali isto tako je naveo da je i on sam mogao da prođe gadno kad je propao kroz most ranije tog dana. Samo je imao više sreće.

 

Ovo je tek jedna od dogodovština koje je veliki avanturista opisao u svojim memoarima, dodavši da je nakon toga počela da ga prati loša sreća. Uskoro je bio prisiljen da napusti rodnu Veneciju i diplomatski posao, nakon što ga je mlada devojka optužila za silovanje. Prema njegovim memoarima, "naučio ju je lekciju" koristeći se metlom, jer je ona odbila da spava s njim iako joj je prethodno platio. Iako je naknadno oslobođen optužbe, zbog nedostatka dokaza, dotad je već napustio grad.

 

Niko nije bio više seksualno poremećen od njega: Zbog mučenja žena završio u ludnici! (VIDEO)

 

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

132 žene i jedna časna

 

Sve se to detaljno može pročitati u njegovoj autobiografiji koju mnogi smatraju jednim od najznačajnijih dokumenata 18. veka, iako ona prikazuje tek život muškarca koji se smatrao velikim ljubavnikom. Mnogi isto tako smatraju da je sigurno postojalo još muškaraca koji bi se mogli okititi istom titulom, samo što nikad nisu napisali knjige o svojim podvizima. Ono po čemu se definitivno isticao Kazanova bila je činjenica da, iako je tražio zadovoljstvo u seksu, on ga je i pružao svojim partnerkama. Doduše, prilično smo uvereni da bi mnoge rado živele i bez tog iskustva, jer je na primer terao seljanke da spavaju s njim, a u krevet je odveo i devojku za koju je bio prilično siguran da je njegova ćerka. Danas bi bio optužen za silovanje, ali u ono vreme se ponosio svojim ljubavnim uspesima. Uprkos tome što je upravo zahvaljujući njima "zaradio" brojne polno prenosive bolesti, među kojima i sifilis i gonoreju.

 

Tragična prva princeza Holivuda: Muževi je tukli i varali, otac je silovao! (FOTO)

 

Voleo je da se hvali kako je spavao sa 132 žene, među kojima je bila i jedna časna sestra, a redovno je posećivao prostitutke u javnim kućama. Nije želeo da koristi prezervative (koji su postojali u ono vreme), nego se radije oslanjao na vidljive simptome bolesti kod partnerki. Kao što smo naveli, to mu nije puno pomoglo s bolestima (zbog jedne nije mogao ni sa kim da ima odnose godinu dana), a i postao je otac osmoro nezakonite dece.

 

Čitav njegov život bio je pun skandala, koji su ga pratili na brojnim poslovima koje je obavljao, a ispunjavao je i policijske dosijee javnim kontraverzama; od tuča do svetogrđa koje je činio protiv crkve. Poslednje godine života proveo je kao siromašan izgnanik iz društva, dosađujući se i osećajući krajnje nezadovoljstvo životom. Čak je razmišljao i o samoubistvu, ali je na kraju odlučio da napiše podužu autobiografiju. Iako nije poznato da li je žalio za bilo čim što je učinio, napisao je: "Iako ne žalim zbog brojnih ljubavnih podviga, daleko od toga da želim ikome da služim kao primer za iskorišćavanje nežnijeg pola, koji je toliko zaslužan za moje uspehe". I samo tako, ušao je u istoriju.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...