Pročitajte

Ljubav ima 5 faza, najčešće puca na trećoj: Psiholog otkriva kako da spasite vezu!

Kad preživite treću fazu, nastupa oslobađanje uma i rane polako zaceljuju
Ljubav i zavođenje 25.02.2017. - 16:36h Autor: 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Prava ljubav - da li je ona nešto što padne s neba ili se ipak treba malo potruditi da veza koja je u početku prštala emocijama nastavi da živi?

 

Psiholog Džed Dajmond zapitao se isto. On je istraživao ovu temu čak 40 godina i zaključio da puno ljudi pronađe pravu ljubav, ali mnogi ne prežive pet stadijuma ljubavi. Većina njih se raziđe na trećem.

 

Ovo je pet razdoblja svake veze:

 

1. Zaljubljivanje

 

Hormoni sreće preplave telo, partner postaje idealna osoba za život. Sve želje i nade su usmerene u njega. On nema mana jer ga gledate kroz ružičate naočari, što je normalno u toj fazi. Partneru verujete bez dvoumljenja očekujete da vam ispuni svaku želju. Upozorenja sa strane ne shvatate ozbiljno i niste oprezni.

 

2. Postajete par

 

Osećate jaču ljubav jedno za drugo i počinjete zajednički život. Polako imate uticaj na sve aspekte partnerovog života jer ste stalno zajedno. U vezi vlada sklad i veselje. Nakon nekoliko meseci ili godina možete dobiti decu koja će dodatno ojačati vezu između vas dvoje. Osećate se voljeno, sigurno i zaštićeno. Uvereni ste da je to vaša srodna duša.

 

Zapisano u zvezdama: Ova dva horoskopska znaka nikada neće raskinuti!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Razočaranje

 

Nade se polako urušavaju, čini vam se da osećanja nepovratno nestaju. Partner postaje predvidiv i njegovo ponašanje počinje da vam ide na živce. Imate želju da napraviti predah od partnera ili čak sumnjate da je on onaj pravi. U mislima počinje da buja ideja o raskidu, o besmislenosti te veze u kojoj nije ostalo ništa vredno borbe.

 

4. Prava, trajna ljubav

 

Ako ste preživeli treću fazu došli ste do toga da se borite za svoju vezu iako ste bili sumnjičavi da li je ona prava ili nije. Tada nastupa oslobađanje uma od onoga kako ste pre zamišljali partnera i prihvatanje onoga kakav on zaista jeste. Prihvatate i razumete njegove mane. Rane polako zaceljuju i veza je opet sve bolja.

 

5. Znate da je to - to

 

Došli ste u fazu duboke, iskrene i jake ljubavne veze. Prebrodili ste teškoće i dobili osećaj da ste vas dvoje toliko moćni da bi mogli i svet da menjate ako poželite. Ne živite samo da biste preživeli, već uživate u zajedničkom životu. Puno toga radite zajedno i to vas ispunjava pozitivnom energijom. Nadopunjavate se i imate osećaj kao da ste jedno. Sada znate da je baš taj partner vaša srodna duša s kojom ćete provesti život.

 

Pitala bivšeg zašto ju je stalno varao: Zbog njegovog odgovora, internet se užario!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...