Nepogrešivo

Jasno kao dan: 3 znaka da ste u vezi sa čovekom koji vas uništava!

Preko ovog se ne može preći, jer on jednostavno nije dobar izbor za vas
Ljubav i zavođenje 10.12.2016. - 18:57h Autor: bizlife.rs
Foto: Thinkstock

Ponekad je potrebno uložiti malo truda ili malo više volje da bi veza uspela. Nekad jednostavno ništa ne vredi. Zato, bolje je za vas da otkrijete signale koji ukazuju kada veza u kojoj ste nije dobra za vas.

 

Kako piše sajt Psychology Today, svrha teksta nije da osetite kajanje u vezi sa prošlom ili da paničite oko sadašnje veze. To je samo podsetnik da izoštrite radar i lakše uočavate stvari i prepoznajete situacije koje vam se dešavaju. Možda podstakne iskreni razgovor sa partnerom ili promeni ponašanje.

 

Evo 3 suptilna signala koji pokazuju da ste u vezi “kojoj nije suđeno”.

 

1. Ne osećate da ste to vi.

 

Sve što ste voleli kod sebe, ono što ste vi, šta vas čini jedinstvenom osobom, nestalo je ili je izbledelo. Na žalost, ovo se dešava u većini veza. Dešava se postepeno i neprimetno, da je suprotno, mogli bismo odmah da rešimo problem. Nekad nije problem u partneru, već u nama samima (ako se to ponavlja kao “obrazac”). Jer je lako da izgubimo sebe u vezama.

 

Obično se dešava kada imamo iskrivljeno shvatanje ljubavi kao o samo-žrtvovanju, a ne u terminima zdravih kompromisa i zajedničkog napredovanja. Ako pratite ovu logiku razmišljanja, završićete misleći o svom detinjstvu i šta ste naučili iz iskustva ljubavi kao dete.

 

Poenta je da budete svesni i da pronađete sebe ponovo, bez obzira šta je potrebno za to. U suprotnom, neće biti vi u vezi, nego neko ko se prilagođava postojećoj situaciji ili nekom drugom.

 

Primenite ovo odmah: 12 saveta parova u najsrećnijim vezama!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Stalno se trudite da dokažete svoju vrednost.

 

Već je dovoljno loše što moramo stalno da tražimo svoju vrednost i smisao u ovom velikom svetu. Ali ako to isto radimo u vezama, onda je tu nešto pogrešno. To je jedno od mesta gde ne bi trebalo da dokazujete svoje vrednosti.
Kako da znate da stalno pokušavate da dokažete svoju vrednost? Evo nekih signala:

 

Vaše ideje se ne uvažavaju.

 

Vaš partner ne podržava vaše snove.

 

Retko pričate o sebi.

 

Vaš partner vas možda sluša ali vas ne razume.

 

Osećate se nevidljivom/nevidljivim.

 

Nije posao vašeg partnera da se vi osećate cenjenom i vrednom, ali jeste da stvore “bezbedni prostor” gde je vaša vrednost ohrabrena a ne ignorisana. Vaša veza ne sme da vas učini nevidljivima, već nepobedivima.

 

Ne javlja se jer definitivno ima drugu: Kada muškarac gubi interesovanje!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Osećate kao da svedočite vezi, kao da je posmatrate a ne da aktivno učestvujete u njoj.

 

Mnogi ljudi dođu do stadijuma kada im se život dešava umesto da se oni dešavaju životu – odnosno da aktivno učestvuju i žive život punim plućima.

 

To se dešava i u vezama. Sve radite kako treba, ali automatski, odsutni ste duhom. U vezi više nema strasti. Sve je postalo rutina. Ako sve to radite zato što tako treba, osećate neku vrstu dužnosti prema nekome, a ne zato što osećate da tako treba, onda je to jedan veliki loš znak.

 

On je i dalje voli: 3 znaka da vaš dragi i dalje pati za bivšom!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...