Neverovatno

5 laži o braku u koje smo svi verovali: Kako smo se samo prevarili!

Oni koji su se nedavno venčali, ne mogu da veruju kako im niko nije rekao za ovo
Ljubav i zavođenje 16.07.2016. - 21:39h Autor: jutarnji.hr
Foto: Profimedia

Bračni savetnici smatraju da smo pogrešno informisani kada je brak u pitanju. Naime, kako prenosi Huffington post, ovo su najčešće laži o bračnom životu u koje smo svi verovali (pre braka):

 

Brak je odnos u kojem vlada odnos snaga 50/50

 

Upravo zbog ovakvog stava da bi oba partnera trebala jednako sudelovati u odnosu stvara razmirice između partnera ako to nije slučaj. Ipak, bračni savetnici tvrde da veza nije odnos u kojem je sve 50 /50, ponekada će jedan partner "povući" više, oko nekih stvari će se truditi više, a oko nekih manje. Ponekada je neto umoran, nekada je bolestan, nekada je pod stresom, a nekome jednostavno ne idu iste stvari kao drugom, pojašnjava bračni terapeut  Aaron Anderson iz Denvera.

 

Samo je ljubav dovoljna

 

Ljubav je nešto čemu teži svaka osoba na svetu i najlepši je osećaj. Ipak, ljubav jednostavno nije uvek dovoljna. U vezi je potrebno i samopouzdanje, poštovanje, kvalitetna komunikacija...

 

Presudan faktor: Od ovoga zavisi da li će vaš brak propasti!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Brak će učvrstiti dete

 

Sve je više primera u kojima se partneri razvode nakon što dobiju dete. Ne znači to da će dete prouzrokovati raspad veze ili braka, ali ako niste bili dovoljno čvrsti i predani jedno drugom i pre njegovog rođenja, dete neće učvrstiti vaš odnos. Ako je vaša veza čvrasta i stabilna, dete će je dodatno obogatiti, ali ako niste na dobrom putu bili ni pre njegovog rođenja, rođenje deteta može pogoršati stvari zbog obveza koje nastupaju oko brige za novorođenče.

 

Ne idite u krevet ljuti

 

Na prvo slušanje, ovaj savet je feromenalan, ali nije to tako lako izvesti. Neki problemi ne mogu se rešiti u jedan dan ili jedno popodne pa da posle odete u krevet pomireni i bez tereta na leđima. Neke situacije su kompleksne i potrebno je na njima raditi duže vreme. Forsiranje da se situacija reši pre vremena odlaska na spavanje može pogoršati stvari.

 

Nakon venčanja, umire vaš seksualni život

 

Ovo je neistina. Parovi češće imaju mnogo bolji seksualni život nakon ulaska u brak. Oni koji nisu pre braka živeli zajedno, sada verovatno imaju svoje "gnezdo", više vremena jedno za drugo i intimniji su. Problem je kad kod parova nestane strasti ili želje za seksom u braku pa to pripisuju "braku" umesto da potraže gde je nastao problem.

 

8 svetih koraka koji vode do čvrstog braka: Tako jednostavno, a tako istinito!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...