Korisno znati

3 prirodne metode kontracepcije: Ne preporučuju se mladima!

Žene koje koriste neku od ovih metoda prirodne kontracepcije, moraju dobro da poznaju i prate svoj menstrualni ciklus
Ljubav i zavođenje
09:48h Autor:
Foto: Profimedia

Šta je prirodna kontracepcija?

 

Ove metode su nepouzdane, ali ih se veliki broj ljudi pridržava. Tokom odnosa se ne koristi nikakva kontracepcija, već su za zaštitu zaduženi dobro "natempirano" vreme za sprečavanje nastanka trudnoće. Ove metode se ne preporučuju, a posebno treba da ih izbegavaju adolescenti.

 

Suzdržavanje od seksa tokom plodnih dana

 

Jedna od metoda prirodne kontracepcije zasniva se na suzdržavanju od odnosa kada je žena u plodnim danima. Ako ste za ovu vrstu kontracepcije, morate dobro poznavati i pratiti menstrualni ciklus. Ipak, čak i tad ovo je nesigurna metoda, jer se tačno vreme ovulacije plodnih dana teško mogu baš svaki put upratiti. Zbog preciznog brojanja, ovu metodu mogu da primenjuju samo žene koje imaju redovnu menstruaciju, a nikako adolescentkinje sa neredovnim ciklusom.

 

Prekidanje odnosa

 

Ovo je vrlo učestala i takoreći tradicionalna metoda, gde muškarac vadi polni organ iz vagine, pre izbacivanja semene tečnosti. Ova metoda nije preporučljiva, niti je pouzdana. Posebno je nepouzdana za mlade jer se i pre ejakulacije može desiti da spermatozoid iz mokraćnog voda dospe u matericu. Takođe ovom metodom se remeti normalan seksualni odnos oba partnera.

 

Produženi odnos

 

Muškarac zadržava izbacivanje sperme. Ovo nije pouzdana metode zaštite od neželjene trudnoće, a naročito se ne preporučuje adolescentima i devojkama koje su tek počele da upražnjavaju seks. Zbog ove metode, muškarce često zabole testis i donji deo stomaka.

 

Mnogo lepše i privlačnije: Evo kada su žene muškarcima posebno neodoljive!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...