Isprobajte

8 svetih koraka koji vode do čvrstog braka: Tako jednostavno, a tako istinito!

Za srećan i dugovečan brak dovoljno je da pratite ovih 8 jednostavnih koraka
Ljubav i zavođenje 12.06.2016. - 19:10h Autor: net.hr
Foto: Profimedia

Postoje neke, na prvi pogled male stvari, navike, koje čine da svaka veza ili brak budu čvršći i nesalomljivi.

 

Pratite ovih 8 koraka i imaćete srećan i dugovečan brak:

 

1. Komunikacija

 

Komunikacija je ključna za povezivanje i to je temelj svakog braka ili veze. Pokušajte da imate bilo kakav odnos bez komunikacije. Nemoguće je. Zato, redovno odvajajte vreme za priču sa svojim partnerom. Pričajte o malim i velikim stvarima, jačajte tako svoju vezu.

 

2. Seks

 

Seks je važna stvar, vrlo važna stvar. To nije samo izvor zadovoljstva koje partneri pružaju jedno drugome, to je, takođe, svojevrsna komunikacija. Ako nešto “ne štima” u krevetu, pričajte o tome, ne gurajte takve probleme pod tepih.

 

6 koraka koji vas vode do razvoda braka: Niste ni svesni da ovo radite svaki dan!

 

3. Zajedničko vreme

 

Da bi brak bio nesaljomiv mora se jačati i u sastancima “jedan na jedan”. Ovo je važno jer moraju postoji trenuci kada ste potpuno fokusirani jedno na drugo, bez dece, porodice, prijatelja. Pokušajte da se setite prvih dana vaše veze, koliko ste jedva čekali da budete sami. Priuštite to sebi povremeno.

 

4. Smeh

 

Neraskidive veze su zabavne, u njima se ljudi smeju, šale i dobro se provode! Za smeh je potreban samo trud, ne novac, imajte to na umu i nemojte da se "vadite" na besparicu ili probleme na poslu. Šala i osmeh su besplatni!

 

5. Doslednost

 

Nemojte nikada izigrati poverenje partnera. Kada kažete da ćete nešto uraditi, neka tako i bude. Činjenica da se uvek možete osloniti jedno na drugo činiće vaš brak neraskidivim.

 

6. Lična zadovoljstva

 

Parovi zadovoljni svojim brakovima znaju da njihova sreća ne zavisi svakog trenutka od partnera. Oni se vole i poštuju, ali su celine i kada su jedno bez drugog, kao i jedno s drugim.

 

7. Posvećnost

 

Posvećenost je dugoročna stvar. Kada ste u braku morate konstantno biti posvećeni vezi, partenerstvu… Svake godine, svakog meseca, svakog dana. Bukvalno svakog tenutka. To je deo nesalomljivog braka.

 

8. Nesebičnost

 

“Služenje” partnera je čin nesebičnosti. Ne možete imati nesalomljiv brak ako ste sebični. U neraskidivim brakovima služenje drugog partnera je deo svakodnevnice, ali mora biti obostrano da bi postojala ravnoteža i potpuno zadovoljstvo.

 

Bizarni saveti za srećan brak iz 19. veka: Seks služi samo za reprodukciju!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...